Відбулась церемонія нагородження переможців та призерів конкурсу дитячих творчих робіт «Краще тверезе життя»

«Не впивайтесь вином, бо у ньому є блуд, а краще наповнюйтесь Духом» – каже святий апостол Павло в одному зі своїх Послань. Згубний вплив алкоголю, який руйнує як людську душу так і тіло відомий з давніх часів і Православна Церква завжди закликала вірних до тверезості

Проблема пияцтва та алкоголізму, на жаль, в сучасній Україні належить до особливо актуальних, отож пропаганда здорового, тверезого способу життя є надзвичай важливою складовою суспільного життя, і особливо важливо, коли відповідні моделі поведінки формуються у дитинстві та ранній юності.

З благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта Волинське православне братство тверезості ім. святого праведного Іоанна Кронштадського спільно з управлінням освіти і науки Волинської облдержадміністрації та Луцькою міською радою вже не перший рік проводить конкурс дитячих творчих робіт «Краще тверезе життя». Діти та підлітки, через творчість стверджують і стверджуються самі у перевазі тверезого способу життя, формують таким чином відповідний власний світогляд та переконують таким чином у цьому і дорослих.

Цього року на конкурс було подано більше 200 творчих робіт і 5 грудня у Палаці учнівської молоді Луцька відбулась церемонія нагородження переможців та призерів цьогорічного конкурсу. Участь у заході взяли координатор Волинського православного братства тверезості ім. святого праведного Іоанна Кронштадського протоієрей Степан Ярема, перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик, начальник управління освіти і науки Волинської ОДА Валентина Загрева та начальник управління освіти Луцькради Олег Гребенюк.

«Тверезість – це не самоціль, а це той спосіб життя, який робить людину ближчою до Бога, робить її щасливою. Зараз оновлюється наша країна і ми по-іншому дивимось на багато речей. І хочеться щоб саме тверезий спосіб життя домінував у нашому суспільстві», – сказав, звертаючись до присутніх координатор Волинського православного братства тверезості ім. святого праведного Іоанна Кронштадського протоієрей Степан Ярема.

«Якщо тверезий спосіб життя буде панувати у нашому суспільстві, то Україна буде могутньою і процвітаючою державою», – додав перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик.

Церемонію нагородження провів журналіст та співак Андрій Роїк, а у перервах між номінаціями присутніх розважили Народний ансамбль народного танцю «Радість» з танцем «Волинський святковий» та вихованка гуртка «Організатори дозвілля» Палацу учнівської молоді Дар’я Смєлова з віршем «Мирне небо над нами».

Нагородження переможців конкурсу відбувалось у трьох номінаціях - «Малюнок», «Письмовий твір» та «Мультимедійна розробка». Окремі призи були вручені луцьким учасникам конкурсу від Луцької міської ради, також були нагороджені переможці окремої номінації «Твереза людина – щаслива Україна».

Варто зауважити, що творчі роботи юних учасників конкурсу від простих малюнків до мультимедійних розробок відрізняються оригінальністю, і що найголовніше – відчувається тверде переконання їх авторів не у перевагах, а у необхідності тверезого життя для щастя та добробуту кожної людини.

  • DSC_0237
  • DSC_0241
  • DSC_0244
  • DSC_0247
  • DSC_0250
  • DSC_0253
  • DSC_0258
  • DSC_0261
  • DSC_0264
  • DSC_0265
  • DSC_0266

Молодіжний відділ єпархії