Студенти Волинської духовної семінарії проводять місіонерську роботу

При Волиснькій духовній семінарії, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, вже кілька років поспіль діє місіонерський гурток, керівником якого є проректор по навчальній роботі ВДС та голова місіонерського відділу Волинської єпархії священик Роман Якубович

Це гурток, де студенти мають змогу проповідувати Слово Боже, завдяки місіонерським виступам та зустрічам. І вже другий рік поспіль семінаристи разом із учасниками Православного місіонерського клубу “Іоаннівська сім’я” відвідують дитяче відділення обласної психлікарні, а також Геріатричний пансіонат міста Луцька. Кожен раз православна молодь проводить цікаві зустрічі як із дітьми, так і з старенькими дідусями і бабусями, спілкуючись з ними на різноманітні біблійні і духовно-моральні теми.

DSC 04411-225x145Так і 12 листопада, студенти: Литвинюк Олександр , Захожий Микола і Приймак Назарій в черговий раз відвідали одиноких стареньких жителів пансіонату. Хлопці підготували цікаву бесіду для присутніх. Зокрема Захожий Микола розповів про те, яким має бути життя, щоб досягнути Царства Небесного, а Олександр Литвинюк наголосив на тому наскільки вважливо сповідувати істину віру і не зрікатися Бога, переходячи в різні сектанські вірування. В кінці зустрічі, як зазвичай, хлопці роздали дідусям і бабусям солодкі подаруночки, тим самим виявивши до них свою любов, повагу і вічливість.

Як зауважив проректор по навчальній роботі, голова місіонерського відділу Волинської єпархії священик Роман Якубович, такі катехізичні зустрічі є дуже важливі, адже семінаристи проходячи місіонерську практику, здобувають досвід, який стане в нагоді для їхнього майбутнього пастирського служіння. Отримуючи теоретичні знання з богословських дисциплін студенти закріплюють їх на практиці.

Молодіжний відділ єпархії