Молоді та юні прихожани Свято-Хрестовоздвиженського храму Луцька провели концерт під час якого відкрились неабиякі таланти, які мають ці молоді православні лучани

«Таланти нашого приходу» – таку назву мав концерт, який відбувся в неділю 19 жовтня у Теремнівському палаці культури Луцька

Цей культурний захід був незвичайний, адже з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта та настоятеля Свято-Хрестовоздвиженського храму Луцька і секретаря Волинської єпархії протоієрея Миколая Бондарука, його ініційювали, організували та провели юні та молоді учасники православного місіонерського клубу «Іоаннівська сім’я», що діє при цій парафії на чолі із своїм наставником кліриком цього храму священиком Романом Якубовичем.

Виконання номерів концерту було доволі майстерним. Зі сцени лунали популярні українські естрадні композиції – так пісню «Мій рідний край» виконали Анастасія та Анна Базюки, проспівали юні прихожани Свято-Хрестовоздвиженського храму і композицію «Гей, соколи».

Майстерно зіграв на бандурі Костянтин Грищук.

Пролунала зі сцени і доволі зворушлива лірична композиція «Батьку, мій лебедю білий» під акомпанемент гітари, при чому грав на гітарі диякон Георгій Куницький.

А завершився концерт піснею «Я молюсь за Україну», яку із запаленими свічками у руках виконали усі учасники концерту. Цією піснею вони, за їх словами, висловили своє бажання аби в нашій Державі настав мир, фактично це і була молитва за мир в Україні. Посилено молитись за це вони закликали і присутніх.

«В нашій Свято-Хрестовоздвиженській церкві є усі умови, щоб наша церковна молодь розвивалась як духовно так і творчо. Діє місіонерський клуб «Іоаннівська сім’я», наші молоді і юні прихожани активні і, як бачимо, вони мають таланти. Отже церковна молодь не «скована» а доволі активна і проводить цікаве та насичене життя», – сказав у коментарі прес-службі Волинської єпархії настоятель Свято-Хрестовоздвиженського храму і секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук.

«У цьому мікрорайоні Теремне діє цей Свято-Хрестовоздвиженський храм і я можу сміливо сказати, що це – одна із найкращих храмів не тільки у Луцьку чи на Волині, а й в Україні загалом. Наша співпраця налагоджена дуже давно. Наприклад на Водохреща на ставку священнослужителі проводять чин Великого освячення води, а ми, у свою чергу, після богослужіння проводимо своє дійство. І це свято приваблює багатьох людей. І це – непоодинокий приклад», – додала директор Теремнівського будинку культури Олена Музичук.

А наприкінці концерту його учасники отримали солодкі подарунки.

  • 10606125_1558872180997472_6292563080933345543_n
  • DSC_9470
  • DSC_9472
  • DSC_9473
  • DSC_9475
  • DSC_9477
  • DSC_9483
  • DSC_9485

Молодіжний відділ єпархії