Зустріч учасників православної волонтерської молодіжки "Омофор"

15 жовтня 2014 року, відбулася чергова зустріч учасників православної волонтерської молодіжки "Омофор". Зустріч була присвячена темі Хрещення

Здавалося б, всім відоме таїнство, але скільки нового ми, «омофорівці» ,відкрили для себе. Особливістю зустрічі став її гість - духівник православного Рожищенського братства "НІКА" отець Віталій Катеринчук.

Розповідь розпочалася з історичного екскурсу виникнення таїнства Хрещення. Після чого розглянули особливості звершення таїнства: хто може хрестити, бути хрещеними батьками. О.Віталій зазначив, що метою хрещення є початок нового духовного життя, очищення від первородного гріха. Оскільки звершенні таїнства існують моменти, що потребують словесної згоди і дитина не в змозі сама цього зробити, то ця місія покладається на хрещених батьків.

IMG 8758

 

З різних причин не дозволяється бути хрещеними батьками: рідним батькам дитини, подружжю, малолітнім, душевнохворим, людям, що дали обітницю Богу. Таїнство Хрещення – єдине з семи таїнств, яке в складних ситуаціях не обов’язково звершує священик чи єпископ. « Цікавим є те, що для хрещення хлопчика обов’язкова присутність хресного батька, а для дівчинки – хресної мами», - відмітив о. Віталій. Наприкінці, всі поділились враженнями, а священник відповів на поставлені запитання.

Отож, дякуємо за цікаву і змістовну розповідь, і сподіваємось на наступну зустріч!

Всіх бажаючих запрошуємо завітати до нас!

Молодіжний відділ єпархії