Православні волонтери Волині реставрують військовий госпіталь

6 жовтня 2014 з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта за підтримки керівника інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії УПЦ протоієрея Валентина Марчука в Запоріжжя для реставрації військового госпіталя прибули четверо будівельників:

- Ієромонах Ілія (Вишневський), клірик кафедрального собору м Луцьк, керівник молодіжного відділу Волинської єпархії УПЦ;

- Василь Шевчук, волонтер

- Роман Мартинюк, учасник православної молодіжної організації "К.Р.О.К." м Ківерці

- Олег Редько, молодіжний рух р Луцьк "Омофор"

Запорізька єпархія УПЦ і всі запорожці низько вклоняються самовідданнній праці священнослужителів Української Православної Церкви, чиї руки зараз миють, грунтують, шпаклюють і фарбують, роблять всю необхідну роботу, щоб відкрити шпиталь для прийому поранених українських військовослужбовців із зони АТО до листопада.

Раніше військовий госпіталь в Запоріжжі, доведений до розрухи, як і чим могли ремонтували медсестри, волонтери і прості запорожці, благодійники за підтримки меценатів промислових підприємств.
З вересня 2014 активно підключилася Запорізька єпархія УПЦ. Особисто владика Лука та духовенство м. Запорожжя відремонтували "під ключ" кабінет фізіотерапії, після цього подарували морозильні камери в їдальню. 29 вересня 2014 попрацювати в госпіталі були запрошені активісти Запоріжжя з Народної Ради і Самооборони, але ніхто не прийшов. Прийшли ЗМІ і волонтери- звичайні запорожці.

70---6L522

Зараз відновлення військового госпіталю в Запоріжжі - загальцерковний проект УПЦ, який благословив Предстоятель УПЦ. Священнослужителів - ченців і мирян з єпархій УПЦ приймає Запорізька єпархія УПЦ, проживання та харчування забезпечує єпархія. Плануються благодійні концерти.

Ми як і раніше запрошуємо "облитися потом" всіх не байдужих людей, щоб не бути ура-патріотами, бігаючими по смітниках, а бути істинними патріотами, миротворцями, люблячими Україну. Потрібно допомагати фарбувати, замішувати розчин, шпаклювати, прибирати територію, допомагати самим майстрам всім, чим можна. Від усіх нас залежить майбутнє нашої рідної України. І де, як не в військовому госпіталі Запоріжжя, потрібно потрудитися зараз, щоб створити для поранених і хворих військових умови лікування та перебування, гідні для захисників Батьківщини.

А вона у нас одна-Україна.

Джерело