У Луцьку після «літніх канікул» розпочались катехізичні читання

Православні християни повинні знати основи нашої Святої віри. Це було актуально в усі часи, і особливо це актуально в нашу інформаційну епоху коли обізнаність людей у різних сферах буття доволі велика. Важливо не тільки вміти захистити свою віру, без знань основних догматичних положень Православ’я неможливо вести і правильне духовне життя

З благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта у Волинській єпархії, зокрема в Луцьку щопонеділка проводяться катехізичні читання. Священнослужителі розповідають бажаючим основи вчення Церкви, знайомлять слухачів зі Святим Писанням, богослужінням та історією Православної Церкви.

Після своєрідних «літніх канікул» катехізичні читання з благословення владики Ніфонта розпочав ректор ВДС протоієрей Рустик Капауз. Темою лекції стало вчення про світ Ангельский та творіння Богом Світу, описане в першій книзі Мойсеєвій – Буття.

На початку отець Рустик розповів, що для того щоб людина могла спасителько і правильно вірити у Бога, сам Бог дає людям певні знання, які називаються Божественним одкровенням. Воно споконвіку передавалось усно – Святе Передання, а потім було записано у спеціальних книгах, які складають Біблію – Святе Писання.

«Щодо Ангелів, то як говорив один з Отців Церкви святий преподобний Іоанн Дамаскін, це – служебці духи які надіються на Божу ласку. Це – розумні безтілесні духи створені Богом перед творінням видимого світу, і поділяються вони на 9 чинів, які складають відповідно 3 ієрархії», – розповів отець Рустик. Батюшка також розповів і про бунт частини ангелів проти Бога, які після того на чолі із очільником цього бунту – денницею-люцифером стали дияволом і духами зла.

Торкаючись описаної у Біблії історії творення Світу, отець Рустик наголосив, що це не міф, і останні наукові дані підтверджують правдивість описаної святим пророком і Боговидцем Мойсеєм історії.

Молодіжний відділ єпархії