Православні діти Луцька молитовно вшанували пам’ять жертв політичних репресій

 Щороку у третю неділю травня в Україні відзначають День пам’яті жертв голодомору і політичних репресій. Цього року ця дата припала на 18 травня і цього дня свої дитячі молитви за спокій душ тих, хто став невинними жертвами сталінського режиму піднесли викладачі та учні недільної школи, що діє при Свято-Покровському кафедральному храмі Луцька

З благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта коротку заупокійну Літію біля пам’ятника Жертвам політичних репресій відслужив настоятель Свято-Покровського кафедрального храму протоієрей Георгій Шевчук, після чого присутні на заході поклали до монументу вінок та квіти.

Юні вихованці недільної школи тримали в руках маленькі хоругви і разом із хором своїх молодих викладачів співали «Вічную пам’ять” невинно загиблим жертвам репресій та штучних голодоморів.

«Ми сьогодні піднесли наші молитви за спокій душ тих, хто став жертвами політичних репресій і голодоморів. І ви, дорогі дітки, повинні пам’ятати, що в історії нашого народу були ці трагічні сторінки. А Господь нехай вас благословляє, і щоб у вашому майбутньому житті цього жаху ніколи не повторилось», – сказав, звертаючись до присутніх настоятель Свято-Покровського кафедрального храму протоієрей Георгій Шевчук.

«Це дуже важливо у плані виховання наших дітей, вони повинні знати нашу історію. І, звісно, як православні християни, ми підносимо молитов до Господа, щоб Він упокоїв тих, хто став жертвою репресій та голодоморів», – зауважив у коментарі прес-службі Волинської єпархії директор недільної школи при Свято-Покровському кафедральному храмі ієромонах Ілля (Вишневський).

Самі учні недільної школи визнавали, що обізнані із тим якою важкою була історія українського народу у XX столітті. «Тоді дійсно мали місце страшні часи, коли організовувались масові репресії, голодомори. І ми про це повинні пам’ятати, молитись за спокій тих, хто став жертвами Голодомору та репресій”, – сказала учениця недільної школи Софія Понікаревич.

Молодіжний відділ єпархії