Православна молодь Волинської єпархії подарувала свято для діток із синдромом аутизму

Православний волонтерський молодіжний рух «Омофор» вже не перший раз проводить благодійні заходи для діток, які в силу певних причин мають ті чи інші вади. Серед таких дітей є і хворі на важку недугу синдрому аутизму. У п’ятницю 4 квітня, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, учасники православного молодіжного волонтерського руху «Омофор» провели у Волинському обласному еколого-натуралістичному центрі розважальний захід для маленьких підопічних ВОГО батьків дітей із синдромом аутизму «Янголята»

Початок заходу благословили секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук, голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук та клірик храму Всіх святих Землі Волинської Луцька священик Андрій Нікітіч, який духовно опікується обласною організацією батьків дітей із синдромом аутизму «Янголята».
Священнослужителі вручили організації примірник «Православного букваря» та роздали дітям у благословення іконочки Волинської Божої Матері. Діти отримали також і солодкі подарунки.
«Переказуємо вам благословення від нашого владики митрополита Волинського і Луцького Ніфонта та бажаємо гарно зустріти свято Світлого Воскресіння Христового – Пасху», – сказав, звертаючись до присутніх, секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук.
«На цих іконочках Божої Матері, які ми вам даруємо ви бачите Мати і Сина. Божа Матір під Хрестом страждала, бачачи Страждання і Смерть Свого Сина – Господа нашого Ісуса Христа. Але на третій день Вона побачила Його Воскресіння. Бажаємо і вам побачити «воскресіння» ваших діток, їх щасливе майбутнє життя. Повірте, вони мають особливу Богом дану долю, і з Божою поміччю вони будуть щасливі. Прийде ще час, коли ми – священики будемо їх вінчати», – такими словами підбадьорив батьків дітей із синдромом аутизму голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук.
В свою чергу голова ВОГО батьків дітей із синдромом аутизму «Янголята» Інна Гачукова та директор Волинського обласного еколого-натуралістичного центру Валентина Остапчук подякували митрополиту Волинському і Луцькому Ніфонту, священнослужителям Волинської єпархії та православним волонтерам за увагу до діток, хворих на аутизм.
Православні волонтери – учасники руху «Омофор» підготували для дітлахів, хворих на аутизм доволі насичену програму. Діти могли побачити своїх улюблених казкових героїв, зокрема «Мікі Мауса» та взяти участь у майстер-класах із різноманітних видів декоративно-прикладного мистецтва, які для них провели волонтери.

Молодіжний відділ єпархії