У Вінниці вірні УПЦ зустріли нового архієрея під Великодні піснеспіви

У Вінниці, 18 грудня, віруючі Української Православної Церкви зустріли нового архієрея – архієпископа Вінницького і Барського Варсонофія (Столяра)

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, зустрічаючи владику біля Хресто-Воздвиженського храму, віряни співали Великодні піснеспіви.

«Дякую за сьогоднішню зустріч, за сьогоднішню молитву. Як Спаситель сказав учням після Воскресіння найперші слова: «Мир вам!». У сьогоднішній день я також хочу побажати цими словами, щоб мир Господній перебував з вами, у ваших серцях, в ваших родинах і нашій Україні. Я прибув з миром і з любов’ю.

 Я приїхав на рідну землю, щоб виконати свій архіпастирський послух за благословенням Блаженнішого Митрополита Онуфрія, Священного Синоду, який призначив мене бути єпископом Вінницьким і Барським.

Розпочинаємо ми з молитви. Попросимо, щоб Господь благословив мене, а також попрошу й вашої молитви та підтримки в цей складний час. Але ми знаємо, що якщо ми будемо разом в молитві – будемо благословенні Богом, Господь допоможе, нам нема чого хвилюватись.

 Спаси вас Господи за вашу молитву, за вашу мужність, за вашу підтримку і за те, що ви в сьогоднішній день, хоч він і робочий, знайшли час разом помолитися, мене зустріти. Спаси Господи», - подякував архієпископ Варсонофій.

Супроводжували архієпископа Варсонофія - архієпископ Фастівський Дамін (Давидов) та єпископ Макарівський Гедеон (Харон). Наказ про призначення владики Варсонофія Преосвященним Вінницьким і Барським зачитав архієпископ Даміан.
Як повідомлялось, Священний Синод УПЦ 17 грудня призначив архієпископа Бородянського Варсонофія архієпископом Вінницьким і Барським, звільнивши його з посади вікарія Київської Митрополії. Про що йдеться у журналі № 72.
Його попередник, митрополит Симеон (Шостацький) був заборонений у служінні, у зв’язку з прийняттям участі у так званому «об’єднавчому соборі», ухиленням у розкол (Журнал №69).

  • ___00017
  • ___00020