Допомога від Вінницької єпархії УПЦ доставлена військовим і мирним жителям у зону АТО

24 серпня завершилася чергова поїздка на схід України капелана-волонтера протоієрея Анатолія Кузнєцова. Разом з волонтерами з «Спілки десантників Вінниччини» священик доставив допомогу, зібрану духовенством і вірянами Вінницької єпархії, а також небайдужими вінничанами, військовим Збройних Сил України та мирним жителям Донецької області, які проживають у безпосередній близькості до лінії розмежування

Вінничани відвідали бійців 72-ої бригади, які утримають Промзону у Авдіївці, та передали їм домашні продукти, овочі, фрукти, воду, а також ліки, які зібрала вінницька волонтерка Людмила Бобровская і енергетичні напої від вінничанина Андрія Сірака.

Домашні продукти передали священики вінничанам з підрозділу СБУ, які несуть службу у зоні АТО. Частину допомоги залишили у селищі Горняк, де розташована команда, яка займається евакуацією вбитих бійців. Сюди вінничани доставили шість коліс для автомобілів, продукти, воду, солодощі, пральний порошок.

Частину продуктів о. Анатолій з супутниками залишили у підрозділах СІМІСу у Бахмуті і Калиновому. Офіцери цих підрозділів передадуть їх безпосередньо бійцям на передову, а також мирним жителям, які потребують допомоги.

Особливу душпастирську увагу протоієрей Анатолій приділив бійцям-землякам з сіл, де він є настоятелем, які зараз несуть службу у 72-ій бригаді та в інших підрозділах, які відвідав священик.

Серед 3 тон вантажу, який доставили вінничани на схід, були 250 шкільних наборів, зібраних у Вінницькій єпархії з благословення митрополита Вінницького і Барського Симеона у рамках акації «Рюкзачок милосердя». Ці набори о. Анатолій Кузнєцов передав у будинки-інтернати в с. Часів Яр та Парасковіївка, а також для сімей, які перебувають під опікою СІМІС-Калинове.

По завершенню поїздки, як завжди, протоієрей Анатолій Кузнєцов передав слова вдячності від військових і мирних жителів прифронтової зони людям, які сприяли збору і доставці гуманітарного вантажу: митрополиту Симеону та духовенству і вірянами Вінницької єпархії УПЦ, особливо парафіянам своїх храмів у селах Михайлівці та Жабелівці Вінницького району, а також волонтерам Людмилі Бобровській, Валентині Вельган, Андрію Сіраку, «Спілці десантників Вінниччини». За пальне і транспорт подяка Олегу Парфілову, Валерію Владиці, підприємству «Автомаксимум», Олегу Боярову. За кошти і продукти - підприємцям Наталії Коноплич, Лідії Бортник. Подяка Світлані Нечипорук та Сергію Буравелю – за засоби особистої гігієни, Тетяні Єфремовій – за колеса для автомобілів, Олегу Кобенді, Людмилі Комарівській і іншим небайдужим подолянам – за сприяння у спільній добрій справі.

  • dopomoga-28-8-17-01
  • dopomoga-28-8-17-02
  • dopomoga-28-8-17-03
  • dopomoga-28-8-17-04
  • dopomoga-28-8-17-05
  • dopomoga-28-8-17-06
  • dopomoga-28-8-17-07
  • dopomoga-28-8-17-08
  • dopomoga-28-8-17-09

Прес-служба Вінницької єпархії