«Голос країни» о. Олександр Клименко виступив перед дітьми у православному таборі на Вінниччині

24 липня відбувся великий святковий концерт у дитячо-молодіжному православному таборі «Анфілада», який проводиться Вінницькою єпархією УПЦ на березі р. Дністер поблизу Свято-Усікновенського Лядівського чоловічого монастиря. На запрошення організаторів у концерті взяв участь переможець телевізійного проекту «Голос країни» 2017 року протоієрей Олександр Клименко

Отець Олександр виконав кілька пісень, які звучали у телеефірах, а також інші гарні пісні. Лейтмотивом виступу священика була проповідь любові до Бога і до ближнього. Перед кожною піснею о. Олександр звертався до своєї юної аудиторії, яка розмістилася просто на землі на туристичних карематах, і говорив про те, що любов повинна наповнювати життя кожної людини, а особливо християнина. Священик наголошував, що потрібно вчитися спілкуватися з іншими мовою любові, старатися, щоби ця любов була щирою, уміти погасити зло, яке іноді розпалюється у серці, силою смирення і мовчання.

Враховуючи те, що концерт відбувався неподалік від древнього подільського монастиря, о. Олександр сказав про особливу любов до Бога, яка проявляється у житті монахів. Свою розповідь священик проілюстрував зрозумілими для молодих людей прикладами з популярної трилогії Дж. Толкіна «Володар перснів». «Світ не розуміє, яких бід він уникає, через те, що монахи ведуть боротьбу за нього» - такими були слова співка перед виконанням пісні про монахів.

Говорив о. Олександр і про любов до свого краю і своєї Батьківщини. Після цих слів прозвучала відома пісня С. Вакарчука «Мить». Перед виконанням пісні «Shape of my heart» священик розповів повчальну історію про те, що потрібно не засуджувати нікого, адже ніхто не бачить справжній силует серця людини («shape of my heart» перекладається саме як «силует мого серця).

Слід зазначити, що о. Олександр у таборі «Анфілада» не лише брав участь у святковому концерті, а й провів цілий день з дітьми та молодими людьми, беручи участь у різних заходах та бесідуючи з ними на духовні теми. А на концерті о Олександр подарував глядачам кілька сюрпризів. Першим було спільне виконання пісні «Ой, чий то кін стоїть» з вінницьким священиком Назарієм Давидовськпм, а другим була фінальна пісня, яку о. Олександр заспівав разом з усіма учасниками табору, а також із священиками і митрополитом Симеоном, котрий був серед гостей на концерті.

Коли о. Олександр заспівав пісню «Родина, родина…», до нього підійшли кілька дітей і священик взяв їх за руки. Вже на другому куплеті на галявині перед сценою утворилося коло із дітей і дорослих, які тримали один одного за руки і співали разом слова відомої і улюбленої українцями пісні.

На завершення свого виступу протоієрей Олександр відзначив, що у таборі «Анфілада» він відчув справжню атмосферу родини. Священик побажав, щоби таких таборів і таких зустрічей у дусі християнської любові і в атмосфері великого родинного кола було більше в житті християн, адже вони допомагають згуртуватися і ставати кращими.

  • 10
  • 111
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Прес-служба Вінницької єпархії