Вінницьких священиків відзначили волонтерськими нагородами

16 жовтня, під час проведення ІІ Православного молодіжного фестивалю духовної і патріотичної пісні, який проходив у вінницькому будинку офіцерів, троє священнослужителів Вінницької єпархії УПЦ були нагороджені відзнаками за волонтерську діяльність

Священики Анатолій Кузнєцов та Олексій Волков, а також секретар єпархії протодиякон Владислав Демченко отримали відзнаки «За служіння Богу і Україні». Нагороди вручила голова «Ради волонтерів і ГО при Військово-медичному Центрі», голова фонду «Миротворець України» Олена Верлан. Під час нагородження Олена Олександрівна відзначила, що її організації вже довгий час співпрацюють з Вінницькою єпархією УПЦ, завдяки чому надається допомога пораненим бійцям у Військово-Медичному Центрі Центрального регіону, а також доставляються продукти і медикаменти військовим у зону АТО. Разом з о. Анатолієм та о. Олексієм вінницькі волонтери здійснили вже низку поїздок і вже наступного дня відправилися у чергову поїздку на схід.

Приймаючи нагороду, протоієрей Анатолій зауважив, що вона є нагородою для усього духовенства і вірян Вінницької єпархії, які щомісяця відправляють допомогу військовим. Священик повідомив, що у цей час, коли відбувається нагородження, просто біля будинку офіцерів священики завантажують його машину зібраними продуктами, речами, а також дитячими іграшками.

Як зауважив о. Анатолій, наступна поїздка на схід, яка розпочнеться 17 жовтня, включатиме не лише відвідання бойових підрозділів української армії, а й будинків престарілих і дитячих будинків. Саме для дітей, які залишаються у цих будинках на території Луганської області, і призначені іграшки і солодощі, які збирали православні вінничани. Священик повідомив також, що цього разу повезе на схід придбані на кошти єпархії запчастини та акумулятори для автомобілів, які доставляють зі сходу додому тіла загиблих у АТО бійців.

Керівник волонтерської організації подарувала квіти митрополиту Вінницькому і Барському Симеону на знак подяки за увагу архіпастиря до волонтерської діяльності і за сприяння організації та наданню допомоги військовим на сході України. Митрополит Симеон у свою чергу висловив подяку волонтерам Вінниччини і побажав усім скорішого закінчення війни, миру і спокою в усій Україні.

  • 14713616-1656926151286441-8404617729794690027-n
  • dsc-4030-1
  • dsc-4041-1
  • dsc-4049-3
  • dsc-4055-1
  • dsc-4060-1

Прес-служба Вінницької єпархії