Спільне читання Псалтирі

Чотири тижні тому, ще майже на самому початку Великого посту, православна молодь Вінниці зібралась на перше спільне читання Псалтирі

Такі читання здійснюються вже третій рік поспіль. Цього разу було вирішено зустрічатися щотижня у різних храмах, де є молодіжки. І ось, 30-го березня, в останній тиждень посту, відбулось завершення цієї прекрасної традиції – спільна молитва проходила у храмі Воскресіння Христового. Очолили читання: архімандрит Флавіан, голова єпархіального відділу у справах молоді, та ієрей Геннадій - клірик і голова молодіжних школи та хору храму Стрітення Господнього.

Приємно і радісно було бачити як нових учасників молитви та і тих, хто, фактично, регулярно бере участь у читаннях Книги Псалмів Давидових.

Після читання відбулось, вже теж традиційне, чаювання з обговоренням різних тем, питань і ідей. Зокрема зачитувались такі оголошення:

Єлизавета Полонська (храм Воздвиження Хреста Господнього) – нагадала про діючу базу донорів для онкохворих. Про запланований молодіжний сплав по річці Буг 25-26 липня, було роздано оголошення для розміщення на стендах біля храмів.

Ієрей Геннадій запросив усіх бажаючих взяти участь у підготовці та проведенні пасхальних візитів у дитячі будинки Вінницької області. (щосереди, крім Страстної Неділі – о 19-00 – у храмі Стрітення Господнього відбуваються репетиції).

Лілія Джеджула (храм святителя Луки Кримського) та Наталя Чумак (храм Воскресіння Господнього) розповіли про роботу молоді у дитячому будинку «Гніздечко», будинку пристарілих та дитячій онколікарні, було заплановано провести пасхальну ярмарку для збору коштів. (Підготовка до ярмарки - рукоділля – четвер 2 квітня о 19-00 – молодіжний відділ).

Архімандрит Флавіан запросив усіх продовжити спільні молитви, обговорення і просто зустрічі у молодіжному відділі єпархії. (Щопонеділка, після Страстної та Світлої Седмиць – о 19-00 збори у молодіжному відділі, можливо почнуться спільні читання акафістів).

Дякуємо усім за молитви, участь і підтримку!

Запрошуємо усіх брати участь у зборах і заходах, акціях православної молоді нашого міста. Запрошуємо також приносити і власні ідеї та проекти!

Все - дякуючи Богові нашому Іісусу Христу, Йому же і слава і нині і вовіки вічні! Амінь

  • 4ZpNouW5kAM
  • B5FoJL4DS8s
  • XpGXwXK4Qtg
  • be-WoT6ZLpc
  • m4cd8Qfcwoc

Молодіжний відділ єпархії