В Умані відкрились православні катехізаторські курси!

В одному із містечок на Черкащині розпочала свою діяльність духовна весна! По благословінню архієпископа Уманського і Звенигородського Пантелеімона на весні цього року в місті Умані відкрились православні катехізаторські курси, або як ще називають їх самі учні, богословські курси

Очолює навчання священник Олександр Кривошея, якого із захопленням слухають всі присутні, незважаючи на різний вік і можливо навіть різні соціальні статуси.

В програму курсів входять 4 види дисциплін: Священне писання Старого Завіту, Священне писання Нового Завіту, Догматичне Богослівʼя, Нравственне Богослівʼя. А ще крім вищевказаних дисциплін всі учні мають чудову нагоду почути відповіді на питання, що хвилюють і висловити власну думку.

Мабуть зовсім невипадково всі заняття курсів відбуваються в приміщенні храму Святих рівноапостольних Кирила та Мефодія вчителів словенських. Наслідуючи їх благочестивий приклад, отець Олександр розповідає, що «метою наших курсів є ціль яка, можна сказати, складається з трьох рівнів: 1 – Богомисліє; 2 – Інформованість; 3 – Практика (застосування набутих знань і духовного досвіду у місіонерській та волонтерській діяльності).»

Звісно, для кожної людини притаманний свій рівень, кожному дано своє, а для когось, можливо, і всі три рівні будуть під силу. Головне це чисті наміри людини розвиватися і ставати кращим, а Господь, як читаємо в Святому писанні, «…цілує наміри»!

Божої допомоги всім, хто вчиться і хто вчить!

  • FqFHl9PcPZM
  • H0By7PVpafE
  • MQjVvTTPJOA
  • dFHlQsKSgm8
  • nseSIyoCE3w
  • uEMYKjeLXmA

Левадко К.О.,
учениця православних
катехізаторських курсів