Ми за чисте і гарне місто Умань!

«Хочеш жити у чистому і гарному місті? Збираймося тут щосуботи о 10 годині. Приєднуйся! Якщо не ми, то хто?»
Саме такими словами активісти громадського руху за чистоту закликали жителів району «ДОС» міста Умані приєднатися до прибирання території

Перед початком прибирання був відслужений молебень перед початком всякого доброго діла. Молебень перед іконою Божої Матері «Скоропослушниця» відслужив ієрей Свято-Успенського храму отець Федір Боцу. В зв’язку з бойовим діями на території Східної України, під час молебню була прочитана молитва за мир в Україні, а в записках про здоров’я звучало не одне ім’я з приміткою «воїн»… Сподіваємось, що спільними зусилля вдасться відродити не тільки традицію так званих суботників, а й служіння молебнів перед початком всякого діла, як колись в давнину робили це наші предки. Тоді жодна справа не розпочиналася без звернення до Господа про допомогу та благословення.

Не дивлячись на те, що за декілька днів до суботника, оголошення про його проведення були біля під’їзду кожного будинку району, на прибирання прийшло близько двох десятків людей. Це були переважно молоді хлопці, люди старшого віку та літні жінки. Кожен виконував посильну йому роботу, допомагав чим міг. Допомогла і місцева влада – забезпечила необхідною технікою для вивозу сміття.

Ініціативу активних і небайдужих уманчан підтримали і волонтери Служби милосердя Свято-Успенського храму міста Умані. Декілька наших добровольців взяли активну участь у благоустрої паркової зони мікрорайону.
За два суботники вдалося прибрати дві ділянки району: місце при повороті маршруту №17 та територію за комплексом відпочинку «Слобода».

Користуючись нагодою, від імені волонтерів та людей, які прийшли на прибирання, хотілося б звернутися до всіх жителів нашого міста: «Будь ласка, не кидайте сміття будь-де! Якщо бачите, що хтось викидає сміття на вулиці, в парку, зробіть зауваження, попросіть не смітити. Не будьте байдужими! Власним прикладом привчайте своїх дітей до чистоти і тільки тоді, вихідний день можна буде провести відпочиваючи на природі, в чистому лісочку недалеко від будинку, а не в рукавицях і пакетом для сміття в руках…»

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Інформаційна служба
Свято-Успенської парафії
Плахтієнко Олена