Підтримка наших земляків

У зв’язку з напруженою ситуацією в країні Центр соціальних послуг УПСЗН спільно зі Службою милосердя Свято-Успенського храму міста Умані проводить збір допомоги чотирьом категоріям населення: біженцям зі Східної України, військовослужбовцям в зоні АТО, сім’ям, які постраждали внаслідок бойових дій на Сході України та окремо дітям-сиротам та вихованцям дитячих закладів Південно-Східних регіонів України

Вже другий місяць поспіль волонтери Служби милосердя Свято-Успенського храму міста Умані організовують збір допомоги для біженців зі Сходу України. Цього разу в рамках благодійної акції «Простягни руку допомоги» також проводився збір коштів для військовослужбовців, які перебувають в зоні АТО. Всі зібрані кошти будуть передані представникам сайту Умань.Info, які співпрацюють з людьми, що організовують вивіз допомоги безпосередньо в зону АТО. Крім того, зовсім нещодавно ми відправили посилку уманським хлопцям, які зараз перебувають в зоні бойових дій. Один з них – давній друг нашого волонтера, він і попросив надіслати засоби особистого догляду та трохи солодощів… Прохання виконали, посилку хлопці отримали, а з нею і лист зі словами підтримки та побажанням якнайшвидше повернутися додому, цілими та неушкодженими.

Що стосується біженців, то станом на 1 серпня 2014 року їхня кількість в місті Умань становила понад 200 осіб. Переважно це матері з дітьми та люди похилого віку. Приїжджають і живуть в основному в далеких родичів, шукають знайомих. Дехто знаходить тимчасову домівку в оселях уманчан, які погодилися взяти на тимчасове проживання вимушених переселенців.
Люди, які приїхали зі Сходу, по-різному адаптовуються в нашому місті: хтось одразу знаходить роботу і працює, а комусь потрібна допомога. Соціальні служби переоформлюють пенсії, допомогу по догляду за дитиною, допомагають влаштувати дітей в садочки чи школи. Нещодавно було організовано відпочинок дитини з сім’ї біженців у таборі Черкаської області.

Сподіваємось, що з Божою допомогою та зусиллями небайдужих уманчан вдасться полегшити життя біженців у нашому місті.

УВАГА!!!

Якщо Ви бажаєте допомогти:

1.Біженцям та військовослужбовцям в зоні АТО – звертайтесь за адресою: м. Умань, вул. Ленінської Іскри, 79, Свято-Успенський храм, на "Міщанці". Проводиться збір продуктів харчування (переважно тривалого терміну зберігання), засобів особистого догляду, одягу та взуття. Храм відчинений щодня з 8-00 до 18-00.
Телефони для довідок: (096) 721-58-11; (093) 968-41-44

2.Сім’ям, які постраждали внаслідок бойових дій на Сході України – звертайтесь за адресою: м. Умань, вул. Жовтнева, 11, Відділ благодійної діяльності УПСЗН. Збір продуктів харчування та засобів гігієни.
Телефони для довідок: (096) 721-58-11; (093) 968-41-44

3.Дітям-сиротам та вихованцям дитячих закладів Південно-Східних регіонів – звертайтесь за адресою: м. Умань, вул. Піонтковського, 11, Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Пролісок». Збір продуктів харчування, медикаментів, одягу та засобів гігієни.
Телефони для довідок: (096) 721-58-11; (093) 968-41-44

ПРИМІТКА: Якщо Ви бажаєте допомогти конкретній категорії людей, то, будь ласка, вказуйте куди б Ви хотіли, щоб надійшла Ваша допомога.

  • 32__1
  • 32__2
  • 32__3
  • 32__4
  • 32__5
  • 32__6


Інформаційна служба
Свято-Успенської парафії
Плахтієнко Олена