День сім’ї, любові та вірності!

З благословення настоятеля Свято-Успенської парафії протоієрея Вадима Паєвського та за ініціативи керівника Служби милосердя Прилипко Катерини вперше на території нашого храму відзначили День сім’ї, любові та вірності

8 липня Православна Церква вшановує пам’ять муромських святих Петра та Февронії, які вважаються покровителями сім’ї. Вони не тільки щиро кохали один одного і пронесли це світле почуття через все життя, а й прославилися своєю добротою та милосердям.

Померли Петро та Февронія в один день і одну годину, прийнявши чернечий постриг з іменами Давид та Єфросинія. Тіла святих навіть були покладені в одну труну. Історія життя святих заступників сім’ї настільки вразила колектив Служби милосердя, що волонтери вирішили подарувати ікону Петра та Февронії Свято-Успенському храму. Хай цей образ надихає на молитви, а святі заступники приносять Господу Богу прохання тих, хто до них звертається. Молебень перед іконою святих покровителів сім’ї протоієрей

Вадим Паєвський відслужив 14 липня, у неділю, коли у храмі найбільше людей, щоб якомога більше прихожан помолилися святим за власні сім’ї. Одразу ж після завершення молебню декілька прихожан звернулися до настоятеля з проханням не забирати ікону у вівтар, а залишити у храмі. Сподіваємось, що так і буде, щоб всі охочі могли попросити святих заступників про мир і спокій в сім’ях, а одинокі люди – про пару.

Перейнявшись історією кохання святих Петра та Февронії волонтери Служби милосердя вирішили з’ясувати секрет щасливого подружнього життя у сучасних сім’ях. З цією метою наші добровольці одразу після звершення Божественної Літургії і молебню провели на території Свято-Успенського храму анкетування не тільки сімейних пар, а й тих, хто тільки збирається стати під вінець. Люди, за чиїми плечима не один рік подружнього життя, на перше місце ставили повагу та взаєморозуміння, довіру та підтримку. Всі пари без винятку говорили, що просто неможливо мати щасливу родину без щирого, а головне – взаємного кохання! Багато прихожан наголошували на тому, що щоб мати міцну сім’ю потрібно докладати зусилля і не забувати, що «сімейне життя – величезний подвиг!» Крім відповідей на запитання від досвідчених сімей прозвучали побажання молодим парам: «Вірити один одному і в Бога», «Жити в християнській любові», «Щоб жили разом до ста літ» і просто «Любити!» Одночасно з соцопитуванням діяла виставка плакатів на захист сімейних цінностей. Крім того, був представлений широкий вибір літератури на тему сім’ї та запобігання абортів.

Всі газети, журнали, буклети прихожани могли брати абсолютно безкоштовно, читати та передавати іншим. Також всім охочим волонтери пропонували пригадати вислови зі Святого Письма, які стосуються стосунків та родини і записати їх на маленьких сердечках. Опитування до Дня сім’ї вже добігало кінця, майже всі прихожани порозходились додому, а волонтери не поспішали нікуди йти, наче щось відчували. І раптом з-за храму виїхало весільне авто. Ще мить і з чорного автомобіля виходить вродлива наречена в сніжно-білій сукні, щаслива, з посмішкою на вустах… Такого шансу наші волонтери втратити просто не могли і доки молодята чекали на вінчання, опитали молоде подружжя.

 

Щойно створена сімейна пара запорукою щасливої родини назвала дітей: «Будуть діти – буде сім’я міцніти!» Всім закоханим побажали побільше терпіння. Приєднуємось до всіх теплих слів привітань, які прозвучали того дня на адресу новоствореної сім’ї та бажаємо ще не раз прийти до нашого храму і щоб одними з цих відвідин були хрестини їхньої дитини! Недарма це свято називається Днем сім’ї, любові та вірності, адже сім’я там, де любов, а любов там, де вірність! Хай справжні, щирі почуття стануть запорукою не однієї щасливої родини. Хай у Ваших сім’ях завжди панує мир та благодать Господня!

  • -2NnDLywwxc
  • 1y4zW-BQi8E
  • 8UsqiPQ41BI
  • Doqg1GLjCE4
  • HhEL4F1fJ_8
  • I9DYL5CYpNk
  • dDWMuL9wync
  • eYV9KzGwjis
  • is7qIt1ZmKU
  • lEfWY1SCjBc
  • qiCxXdVsgBc
  • wtKsGxG4C9o
  • y_6b654656
  • z7ngz8A0UoM

Інформаційна служба Свято-Успенської парафії

Плахтієнко Олена