Поєднуємо приємне з корисним: Освячення хреста в селі Коржова та психологічний тренінг на природі

22 червня 2014 року в селі Коржова Уманського району відбулось освячення пам’ятного знака, встановленого з нагоди відзначення 260-річчя відкриття храму Різдва Пресвятої Богородиці

На цьому місці ще в далекому 1755 році був побудований дерев’яний храм, проте в 1937 його зруйнували. За ініціативи колишнього сільського голови Майданніка Петра Мироновича було встановлено цей пам’ятний знак. Всі витрати, пов’язані з виготовленням та встановленням кам’яного хреста, взяв на себе корінний житель села, а нині депутат Уманської районної ради – Халахур Ігор Вікторович.

Освятив новий пам’ятний знак настоятель Свято-Успенської парафії міста Умань протоієрей Вадим Паєвський. В спільній молитві з волонтерами Служби милосердя Свято-Успенського храму та місцевими жителями був відслужений молебен та відбулось освячення.

Проте, як виявилось, в селі Коржова з населенням в декілька сотень осіб немає свого храму. Люди змушені долати відстань майже в 20км, щоб потрапити до православного храму в місті Умань. На території села є приміщення, яке зараз використовується для сільськогосподарських потреб селян, але його можна переобладнати. На даний момент вирішується питання про відновлення храму в селі Коржова.

Після хорошої спільної справи волонтери Служби милосердя на лоні прекрасної природи мальовничого села провели плідний відпочинок разом.

На запрошення одного з наших волонтерів до нас приєдналась практикуючий психолог Кулик Людмила Григорівна.
Досвідчений спеціаліст проводила з волонтерами тренінги на командне зближення, на довіру один до одного в команді.

Оскільки останні 5 років Людмила Григорівна займається таким напрямком як арт-терапія, то одне із завдань було малювання. Проте і малюнок виявився незвичним. Потрібно було об’єднати 4 аркуші паперу в один і зобразити на ньому малюнок на одну із тем: «Служба милосердя», «Сьогоднішній день», «Завтрашній день». Більшість волонтерів вибрали останню тему і недарма, адже цілі і мрії в багатьох виявилися однаковими!

Крім того, за допомогою таких завдань психолог виявляла різні проблеми волонтерів та вказувала на можливі шляхи їх вирішення.

Всім волонтерам без винятку сподобалась така діяльність. Зі свого боку, Людмила Григорівна була рада познайомитися та провести час з волонтерами Служби милосердя. На її думку, всі учасники були відкритими і щирими, з радістю йшли на контакт.

Щиро віримо і сподіваємось, що ця зустріч була не останньою!

  • 21_
  • 21__2
  • 23_1
  • 23_2
  • 23_4
  • 23__3

Інформаційна служба
Свято-Успенської парафії
Плахтієнко Олена