Конкурс малюнка "Намалюй добро". Підсумки

Згадайте своє дитинство: що Вам найбільше подобалось робити? Без сумнівну, серед найулюбленіших занять неодмінно було малювання. А тепер подумайте, коли Ви востаннє тримали в руках пензлик? А ваші діти? На жаль, підростаюче покоління стало менше і читати, і малювати

Волонтери Служби милосердя вирішили хоч трохи покращити цю ситуацію і в травні місяці цього року організували і провели конкурс малюнка «Намалюй добро».

Конкурс вирішили приурочити до 3-ї річниці діяльності Служби милосердя. Оголошення розмістили на інформаційному стенді Служби милосердя, на офіційному сайті Свято-Успенської парафії та в соціальних мережах. В Центр соціально-психологічної реабілітації дітей волонтери особисто занесли оголошення і розповіли малечі про конкурс.

Незважаючи на те, що ми свідомо не робили вікових обмежень для учасників конкурсу, все одно більшість робіт ми отримали від маленьких художників.

Найкращі роботи визначали: голова журі – студент мистецького факультету Уманського державного педагогічного університету Бобай Стас, йому допомагали – керівник Служби милосердя Левадко Катерина та керівник Інформаційної служби Свято-Успенської парафії Плахтієнко Олена.

Серед учасників конкурсу були прихожани Свято-Успенського храму, волонтери Служби милосердя. Проте найактивнішими виявились вихованці Центру соціально-психологічної реабілітації дітей.

Отримавши малюнки, ми вирішили розділити всі учасників на дві вікові категорії: діти до 10 років, і діти старше 10-річного віку. Оскільки робіт в першій категорії було небагато, тому вирішили відзначити всіх діток.

Хлопчики й дівчатка 7-9 років отримали альбоми та олівці в подарунок. До речі, всі призи були придбані за кошти, зібрані під час вуличної акції «Подаруй дитині казку» та на Благодійному ярмарку «Добро своїми руками».

Серед старших діток вирішили визначити найкращі роботи та розподілити місця.

Призові місця визначали за наступними критеріями:

1. Відповідність роботи тематиці конкурсу.
2. Актуальність теми.
3. Художнє виконання.

Отже, у віковій категорії старше 10 років перше місце з роботою «Повноцінна родина – це завжди добре» посіла Камінщик Наталія. Першу сходинку з нею поділила Обухова Альона з малюнком «Кожна людина може зробити щасливою дитину», де зображена знову ж таки сім’я.

Друге місце посіла робота Кутового Олексія. Можливо робота і не вражає якістю художнього виконання, але її назва «Допомога незрячій людині» і сам сюжет запали нам в душу. Також на другому місці опинилась робота Камінщика Іллі з гарною назвою «Життя з любов’ю».

Малюнок під назвою «Вірність» у виконанні Рябоконя Олександра посів 3-тє місце.

Всі володарі призових місць отримали грамоти та подарунки на пам’ять (альбоми, фарби, ручки, олівці, книги).
Приз волонтерських симпатій отримала робота Гомак Надії «Перше кохання».

Окремо відзначили професійну художницю та прихожанку Свято-Успенського храму Грошеву Ірину і найактивнішого учасника Довгополова Віктора, який надіслав на конкурс аж чотири роботи.

Ще хотілося б згадати назви дитячих робіт: «Допомога старшим», «Турбота про ближнього», «Гостинність», «Веселковий рай», «Одне одному треба допомагати».

Урочисте нагородження учасників та переможців конкурсу відбулось на благодійному концерті Служби милосердя. З найкращих робіт волонтери зробили яскраву презентацію, щоб всі глядачі в залі мали можливість оцінити художні здібності наших учасників та, можливо, і собі вдома взятися за колись одне з найулюбленіших занять дитинства – малювання. Щиро на це сподіваємось!

Дякуємо всім, хто відгукнувся і взяв участь у конкурсі. Хай те добро, що було намальоване на папері, обов’язково стане реальністю в житті!

  • 20__10
  • 20__5
  • 20__8

інформаційний центр
Свято-Успенської парафії
Плахтієнко Олена