9 Травня. Вічна слава героям!

Громадська організація «Народна пам’ять Уманщини» приєдналась до всеукраїнської акції «Збережемо пам’ять-2014», ініціатором проведення якої виступило Всеукраїнське громадське об’єднання «Союз «Народна пам’ять»

В рамках цієї акції ГО «Народна пам’ять Уманщини» організувала і провела лекційні заняття з історії рідного краю для студентів історичного факультету Уманського державного педагогічного університету. Також в Уманському краєзнавчому музеї була організована виставка на військову тематику, серед експонатів якої були особисті речі солдат, знайдені під час пошукових робіт членами ГО «Народна пам’ять Уманщини».

Крім цього, до Дня Перемоги члени вищезгаданої громадської організації власними силами реконструювали братську могилу в районі Залізничного вокзалу в місті Умань.

9 Травня на прохання «Народної пам’яті Уманщини» настоятель Свято-Успенського храму протоієрей Вадим Паєвський відслужив заупокійну літію за солдатами, тіла яких поховані на цій братській могилі.

На початку богослужіння пам’ять воїнів та жертв Великої Вітчизняної війни вшанували хвилиною мовчання. Відбулось і традиційне покладання квітів.

Віддати шану загиблим героям прийшли представники ГО «Народна пам’ять Уманщини» та її керівник Владислав Риндюк. У спільній молитві також взяли участь волонтери Служби милосердя Свято-Успенського храму та звичайні миряни.

«Ми повинні пам’ятати тих воїнів, тих героїв, завдяки яким у нас мирне небо над головою і молитися, щоб ніколи більше не було війни», - по завершенні літії сказав протоієрей Вадим Паєвський.

Збережемо пам’ять!

Інформаційний центр
Свято-Успенської парафії
Плахтієнко Олена

  • 5FGpTAIlYMY
  • Bd4Y8H0f9kg
  • Gws-0NtxvGo
  • ThyohLUs4bc
  • UZylH-dNYc4
  • l4zFhc9kSpg