Тиждень донора крові: результати роботи

Група донорів «Краплина, що рятує життя» Служби милосердя Свято-Успенського храму міста Умані поповнилась 13-ма новими добровольцями

На цей благородний вчинок наважилися студенти ІІ-ІV курсів Уманського державного педагогічного університету та одна представниця педколеджу. 30 квітня, в Тиждень донора крові, всі вони безоплатно здали кров у відділенні заготівлі та переробки крові Уманської міської лікарні №3.

Перед здачею всіх потенційних донорів опитали та перевірили на наявність протипоказань. Зі свого боку, волонтери Служби милосердя підготували спеціальну пам’ятку донора крові з рекомендаціями, що потрібно робити перед та після здачі крові, особливостями раціону харчування тих, хто здає кров тощо.

Цього разу поповнити банк крові вирішила і координатор роботи групи донорів волонтер Служби милосердя Мельниченко Олена. За її словами, здавати кров абсолютно не боляче та зовсім не страшно.

Як уже повідомлялось раніше, після здачі кров обов’язково перевіряють, тому всі донори можуть безкоштовно пройти обстеження, визначити свою групу крові та резус-належність. З людиною, кров якої з якихось причин не може бути використана зв’язуються не через групу донорів, а особисто і ця інформація залишається конфіденційною.

За Законом України передбачено звільнення донора від роботи в день здачі крові і на наступний день після неї зі збереженням заробітної плати. Якщо донор у день здачі крові виходить на роботу, вихідний переноситься на іншу дату і може бути використаний протягом року. У випадку, коли доброволець здійснює процедуру під час відпустки, то відпочинок продовжується на відповідну кількість днів. Донори з числа студентів вищих навчальних закладів у зазначені дні звільняються від занять.
На згадку про цей вчинок від волонтерів Служби милосердя всі сміливці отримали символічні краплини у подарунок. У квітні місяці наступного року за їх кількістю буде визначено найактивнішого донора.

Головний лікар Уманського відділення Клименко Іван Михайлович подякував всім добровольцям за мужність та небайдужість. Служба милосердя приєднується до слів подяки та запрошує всіх, хто відчуває в собі сили стати донором, наважитися на цей відповідальний крок.

Окрема подяка медичному персоналу за чуйність та доброзичливе ставлення. Низький Вам уклін за Вашу працю!

  • CY85-Ld3o4g
  • DSC_0131
  • dVjTm00MAMI
  • v-VwTatmPN8
  • ypgBcwbDB-o

Інформаційний центр
Свято-Успенської парафії
Плахтієнко Олена