Свято для дітей

Виховання з усіх святих справ – справа найсвятіша.
(Феофан Затворник)


Вранці, в неділю, в світлий день Воскресіння Господнього, ми з волонтером Служби милосердя Сергієм чекали на автобус з дитячого притулку. В цей час я побачила свою знайому, яка прийшла до храму всією родиною. Крім чоловіка та старшої доньки, посвятити пасхальний кошик взяли і двох менших дівчаток, одній з яких трохи більше року…

Завжди приємно бачити, коли на Великдень люди приходять до храму разом з дітьми. На жаль, є діти, які позбавлені батьківського піклування. Саме тому волонтери Служби милосердя запропонували керівництву Центру соціально-психологічної реабілітації дітей (колишній дитячий притулок) у місті Умань на Пасху організувати поїздку вихованців до Свято-Успенського храму. Ідея сподобалась і на Великдень більше 20 вихованців центру приїхали до храму. Всі діти, починаючи з дошкільнят і закінчуючи підлітками, були святково вбрані (всі дівчата були в спідницях і хусточках), з пасками і крашанками в руках.

Перед входом, волонтери розповіли, що храм – це особливе місце і поводити себе потрібно належним чином. Далі показали і розказали як потрібно хреститися. Вже в храмі, перед образом Воскресіння, дітям пояснили як правильно прикластися до ікони. І, починаючи з найменших, всі діти по черзі підійшли до образу. Було видно, що дехто соромився, хтось ще не зовсім впевнено хрестився, але, без сумніву, це була подія для всіх.
Неможливо побувати в храмі, не поставивши свічку. От і всі вихованці, після короткої розповіді волонтерів, отримали по свічці і принесли свою маленьку жертву Богу.

Познайомилися всі і з настоятелем Свято-Успенського храму протоієреєм Вадимом Паєвським, який спочатку розповів про Великдень, а потім помазав дітей і вихователів освяченим єлеєм.
Після традиційного освячення пасок та писанок всі діти отримали від настоятеля маленькі ікони з Єрусалиму в подарунок.

Щиро сподіваємось, що окрім цих образів та фото на пам’ять, у дітей залишаться світлі спогади та гарні враження про цю великодню поїздку, і хтось з них ще не раз прийде в храм, але вже за покликом власної душі. Христос Воскрес!

Служба милосердя висловлює подяку керівництву та вихователям Центру соціально-психологічної реабілітації у місті Умань за допомогу в організації та проведенні поїздки та сподівається на плідну співпрацю у майбутньому.

  • 0x20nAvKWbs
  • BtVf8OliFuM
  • SsAOdwdsHf4
  • hZ55zGurbRg
  • mUPsossqSjk
  • qV6ndno3zqs
  • uA265olPgpU

Олена Плахтієнко