Різдвяний концерт дитячої недільної школи Спасо-Преображенського кафедрального собору

Діти, батьки та викладачі дитячої недільної школи у стінах актової зали Сумського єпархіального управління зібралися великою родиною, щоб разом молитвою та піснями, віршами та колядками прославити Різдво Господа нашого Ісуса Христа

Традиційно вступне слово взяв наставник та керівник дитячої недільної школи протоієрей Сергій Луцкін. Як завжди, він привітав усіх присутніх, окремо малечу і викладачів та очолив спільну молитву. Тропар Різдва Христового діти вивчали на уроках співів впродовж усього першого семестру навчання у недільній школі, й під акомпанемент музичного керівника Стефіної Надії на святі були найактивнішими учасниками молитви.

Святковий концерт розпочався із маленької костюмованої вистави, де учні взяли на себе ролі Темної ночі, Різдвяної зорі, Волхвів, що йшли вклонитися Царю неба і землі. Зустрів їх Йосип з Марією. Завітав до них і Пастушок. Усі прославляли новонароджене немовля – Господа-Спасителя. Актори надзвичайно ніжно і старанно показали глядачам історію народження Богонемовля, чим порадували батьків, а учнів молодшої групи, яка на цей час перебувала серед глядацької зали, привели в захват – і майстерною грою, і своїми костюмами.

Цього дня лунали пісні й вірші у виконанні учнів середньої та старшої групи, віршики-колядки від найменших вихованців. Сестрички Марія та Олена Луцкіни порадували грою на фортепіано, а Олексій Пороскун – грою на саксофоні.

Давалися взнаки хвилювання і велика відповідальність. Хтось підзабув слова, хтось вийшов до виступу не у свою чергу. Але ці невинні огріхи зробили концерт ще більш живим та невимушеним. А саме зараз у час маскового режиму та обмежень усім нам так не вистачає простого живого спілкування та милих посмішок, емоцій, які власне і допоміг отримати цей святковий дитячий концерт. І хоч руки пахли дезінфектором, на обличчях були вдягнені маски, а всі глядачі сиділи один від одного на дистанції, - радість і задоволення глядачам змогли передати діти, що виступали на сцені.

Цього разу не тільки учні з викладачами підготували свято для батьків, а й батьки організували веселощі для малечі. На дітей чекало багато цікавих конкурсів із важкими завданнями, де треба було проявити спритність, кмітливість та винахідливість. Це треба було бачити! Діти наввипередки поспішали до сцени, щоб взяти участь у конкурсах, де окрім сміху та захвату, до речі, ще були передбачені призи, як переможцям, так і учасникам.

Не обійшлося і без різдвяних подарунків для всіх присутніх діток – учнів та гостей недільної школи. А після спільного фото на дітей чекав ще один приємний сюрприз – солодкий стіл у трапезній собору. А там було ласощів на будь-який смак – і торт з чаєм, і цукерки, і фрукти.

Після такого свята і дітям, і батькам, і організаторам емоцій точно стане на довго!

  • rk_07
  • rk_15
  • rk_24
  • rk_26

Джерело