Діти, наче справжні артисти, виступали перед глядачами, злагоджено замінюючи один одного на сцені

Минулої неділі, 20 грудня 2020 року, в актовій залі сумської єпархії відбувся концерт, який підготували учні разом з викладачами дитячої недільної школи. У цей день замість звичних занять діти спочатку гарненько прорепетирували концертну програму, щоб не пропустити жодної деталі, а потім порадували батьків та викладачів своїм щирими виступами

Традиційно концерт розпочався із проповіді керівника дитячої недільної школи протоієрея Сергія Луцкіна та спільної молитви – усі присутні заспівали тропар святителя Миколая.

Вихованці недільної школи дуже творчі й талановиті. Хто грає на музичних інструментах, хто співає, хто виразно декламує віршики. А головне, своїми номерами діти прославляли Господа нашого Ісуса Христа, небесні сили та святого угодника Божого святителя Мир Лікійських Чудотворця Миколая.

Діти, наче справжні артисти, виступали перед глядачами, злагоджено замінюючи один одного на сцені. Старша та середня групи – вже досвідчені, вони вже вкотре виступали у стінах рідної недільної школи. Діти кожного заняття у цьому навчальному році тренувалися та розучували нові пісні разом із музичним керівником Стефіною Надією Василівною, щоб гідно підготуватися до цього концерту. І не марно. Загалом діти показали більш, ніж 15 сольних та групових музичних номерів.

Не оминули і акторські таланти дітей. Учні старшої групи Самойленко Андрій та Пороскун Олексій показали сценку, де оповіли епізод із житія святого Миколая – його подвижницькі та милосердні вчинки у дитинстві та зрілому віці.

А от малеча вперше вийшла на сцену єпархіальної актової зали, але теж потрудилися на славу Божу, розповівши віршики по святого Миколая та подаруночки, на які так сильно чекають.

Після концерту усі учні недільної школи, у тому числі й ті, які через пропуски та хворобу не змогли підготуватися до нього, отримали пакунки з подарунками. На кожного чекали смачне та соковите яблуко і книжка «Азы Православия», де простою, зрозумілою навіть дитині мовою розповідається про те, як треба себе поводити православному християнину в різних ситуаціях та розтлумачуються деякі церковні поняття. Ця книжка точно стане в нагоді не лише дітям, а й батькам.

І хоч актова зала не змогла прийняти усіх бажаючих, через дотримання карантинних норм, але навіть крізь маски було видно щасливі усмішки батьків. Їхні очі світилися радістю від запалених вогників дитячих щирих і невимушених виступів.

Завершенням святкування став традиційний спільний молебень, який служить протоієрей Сергій Луцкін. На ньому учні разом з батьками беруть участь у піснеспівах та моляться за здоров’я рідних і близьких.

  • v_01
  • v_03
  • v_04
  • v_05
  • v_06
  • v_07
  • v_08
  • v_09
  • v_14
  • v_15

Джерело