Вихованці церковної школи Угроїд долучились до всеукраїнської акції «Нагодуй птахів взимку»

Добрі справи об'єднують! У грудні Україна об'єдналася навколо, на перший погляд, маленької, але потрібної справи - зимової підгодівлі пташок. Всеукраїнська акція «Нагодуй птахів взимку» дістала навіть до найвіддаленіших куточків. Маленькі і дорослі майструють і встановлюють пташині годівнички, щоб нашим пернатим друзям було що їсти взимку

До цієї справи милосердя долучилися і у церковній школі Іллінської православної громади. У суботу, 12 грудня, під час навчальних занять діти влаштували «пташину їдальню» на території Іллінського храму.

«Вчитися творити добро треба з дитинства. Маленькі добрі справи повинні рости разом з вами і виростати у більші вагоміші справи милосердя. Зараз триває різдвяний піст – це благословенний час для добрих справ. Але ж це не значить, що інший час для добрих справ не підходить. Робити добро треба завжди. Посильна допомога і підтримка тих, хто цього потребує - це наша турбота про ближнього, це і є дієвий прояв милосердя, яке є невід'ємною рисою християнина», - підсумував зроблену добру справу настоятель Іллінського храму отець Сергій.

Тепер у школярів додасться клопіт, а відтак і можливостей для добрих справ, адже годівничку треба буде наповнювати кормом. Домовились по черзі приносити поживу,щоб у пташок було сите зимування.

Довідково. 8 грудня – у Всесвітній день клімату – в Україні стартувала акція «Нагодуй птахів взимку». Дата початку акції вибрана невипадково, адже проблеми кліматичних змін у переважній більшості - це наслідки людської діяльності.

У основі мети акції – допомога пернатим вижити взимку, коли знайти корм надто складно. Для цього проводиться розміщення годівничок у паркових зонах та скверах міст, населених пунктів, на територіях шкіл, дитячих садочків тощо. До акції широко долучається громадськість.

На думку організаторів акції, її проведення не лише допоможе птахам, а й сприятиме підвищенню у людей почуття безкорисливої любові та співчуття до наших пернатих друзів.

  • IMG_0349
  • IMG_0350
  • IMG_0356
  • IMG_0357
  • IMG_0360
  • IMG_0367

Джерело