Вихованці церковної школи Іллінського храму Угроїд відвідали Путивль

Субота 22 липня 2017 року видалася для вихованців духовно-просвітницької школи Іллінського храму Угроїд насиченою незабутніх вражень, нових відкриттів і приємного спілкування у колі друзів

Цього дня разом з вихователями школи діти подорожували у одне з найцікавіших з погляду історії міст Сумщини – красу і гордість північного краю регіону - Путивль.

Паломницькі поїздки літньої пори для вихованців школи справа традиційна. За кілька років відвідування занять діти встигли побувати у Миропіллі, Рясному, Тростянці, Охтирці, Сумах, в урочищі «Образ». А от про таку подорож тільки мріяли. Бо Угроїди від Путивля відділяє відстань у понад 100 кілометрів, і, в першу чергу, у фінансовому плані така поїздка видавалася непосильною. Як виявилось, мрії таки втілюються в життя. Відбулася поїздка за сприянням Сумської духовної семінарії, з якою церковну школу Угроїд об'єднує давня співпраця, безпосередньо проректора з виховної роботи закладу архімандрита Антонія (Бондаренко) та фінансової підтримки благодійного Фонду братів Павліченків.

Дякуючи Господньому благословенню та небайдужим людям у Путивлі зміг побувати весь учнівський та виховательський колектив церковної школи. Настоятель Іллінсього храму протоієрей Сергій Зеленський благословив паломників. Після чого вся команда розмістилася у комфортабельному автобусі та вирушила до пункту призначення.

Щоб тригодинна дорога видалася коротшою, діти забавляли себе соком з печивом, про які теж подбали благодійники.

Путивль зустрів паломників сонячним теплом. І першою зупинкою тут став Молченський Різдва Пресвятої Богородиці жіночий монастир. Діти помолилися, приклонилися до святинь, помилувались квітковою палітрою ландшафту, послухали про монастир цікаву розповідь і, насичені духовно, вирушили далі.

У самому місті відвідали історичний центр, побували на пагорбі княгині Ярославни, біля пам'ятника Ковпаку та у музеї Партизанської Слави у Спадщанському лісі.

Дещо стомлені фізично, але задоволені поверталися додому.

Учнівський, батьківський і виховательський склад церковної школи Іллінського храму висловлює щиру вдячність всім небайдужим людям, причетним до організації паломницької поїздки. Нехай Господь благословляє всі Ваші добрі починання і дарує здоров'я і багато років життя, щедрих і багатих на добро.

  • DSC_0501
  • DSC_0539
  • DSC_0560
  • DSC_0565
  • DSC_0585
  • DSC_0594
  • DSC_0613

Джерело