На Херсонщині розпочала роботу 5-денна Всеукраїнська конференція Синодального молодіжного відділу

Традиційно понад 100 активних священнослужителів і мирян, які працюють з молоддю, зібралися в селищі Лазурному на Херсонщині на Всеукраїнську конференцію голів і представників єпархіальних молодіжних відділів Української Православної Церкви

Це вже 17-й форум, що традиційно двічі на рік проводиться Відділом по роботі з молоддю при Священному Синоді УПЦ, і цього разу головна тема — «Православні літні дитячі табори».

Куратори та організатори таборів по всій Україні зібралися на п’ятиденну конференцію, аби розглянути та проаналізувати наявні проблеми в організації літнього дитячого відпочинку, поділитися досвідом і напрацюваннями, аби покращити роботу дитячих православних закладів і вивести її на якісно новий рівень.

Розпочався форум з молебня на початок доброї справи. Голова Синодального молодіжного відділу вікарій Київської Митрополії архієпископ Обухівський Іона передав учасникам благословення Предстоятеля Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія, який завжди жваво цікавиться молодіжною роботою та підтримує будь-які ініціативи активного духовенства та мирян.

З вітальним словом від митрополита Херсонського і Таврійського Іоанна виступив представник Херсонської єпархії. Від навчальних закладів УПЦ слово було надано віце-ректорові Полтавської місіонерської духовної семінарії єпископу Новосанжарському Веніаміну.

Перший заступник голови Синодального молодіжного відділу архімандрит Іоасаф (Перетятько) детально ознайомив учасників з програмою конференції, наголосивши, що особливістю цьогорічного зібрання стане більш активне залучення учасників конференції в обговорення заявлених питань, задля чого заплановано декілька відкритих дискусій та диспутів.

Відкриваючи роботу 17-ої конференції архієпископ Іона наголосив, що літні дитячі табори — це одна із наймасовіших на сьогодні форм роботи з молоддю, а тому потребує уважного ставлення та вдумливого розгляду, а також загальноцерковної підтримки.

Уже під час перших доповідей на конференції було розпочато обговорення цілої низки проблемних питань. Так, переможець талант-шоу «Голос країни-2017», відомий місіонер та проповідник протоієрей Олександр Клименко, узагальнюючи власний досвід відвідування дитячих православних таборів, торкнувся проблеми відсутності координації діяльності між таборами та їх інформаційної закритості, а віце-ректор ПМДС єпископ Веніамін висловив практичні поради щодо тематичного наповнення програми літнього дитячого відпочинку, актуального до запитів сучасних дітей та молоді.

Далі в програмі другого дня форуму — презентації діяльності літніх православних таборів. Завершиться конференція в п’ятницю, 4 жовтня, урочистою Божественною літургією в Олексіївському храмі смт Лазурне.

Внимание: в указанном каталоге НЕТ изображений. Пожалуйста, проверьте каталог!

Отладка: указанный каталог - https://sinod-molodost.in.ua/images/Stati/2019.10.01