Блаженніший Митрополит Онуфрій благословив відкриття щорічного благодійного свята «Різдвяний вертеп» у Київській національній опері

Митрополича ялинка проходить вже чотирнадцятий рік поспіль

7 січня 2017 року, у день свята Різдва Христового, у Національній опері України імені Т.Г.Шевченка відбулося чотирнадцяте традиційне дитяче свято «Різдвяний вертеп-2017». 

Святковий захід був організований для дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей, дітей-інвалідів і для тих, хто не має можливості святково зустріти Різдво Христове.

Організаторами «Різдвяного вертепу» виступили волонтери Синодального відділу УПЦ у справах молоді та DSC 0455-1-300x199благодійної організації «Молодість не байдужа».

Урочисте відкриття свята благословив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

Його Блаженство привітав усіх з Різдвом Христовим, благословив волонтерів і висловив організаторам слова подяки.

На заході Предстоятеля супроводжував голова Синодального молодіжного відділу УПЦ єпископ Обухівський Іона.

Митрополичу ялинку відвідали юні гості з декількох областей, зокрема Житомирської, Херсонської, Київської.

Близько 400 дітей приїхали з відділених міст на різдвяне свято до столиці.

DSC 0204-1-300x199Для всіх присутніх було проведено святкову виставу.

Творчий колектив «Троїцький» провів благодійний концерт. Дітей чекав фокусник – переможець «Україна має талант» – а також жонглери й акробати.

Після концертної програми діти отримали солодкі подарунки, для тих, хто приїхав здалеку, був підготований обід. Для гостей з Херсонської області організована екскурсія столицею.

Раніше повідомлялося, що братія Києво-Печерської Лаври і студенти Київських духовних шкіл привітали Предстоятеля з Різдвом Христовим.

 

DSC 0383-1

DSC 0398-1-1

IMG 3626m-1

IMG 3628 2m-1

IMG 3628 1m-1

DSC 0204-1

Джерело