Багатотисячна хресна хода

З благословіння правлячого Архієрея Єпископа Шепетівського та Славутського Євсевія, 05 липня 2018 року паломники Шепетівської єпархії вирушили до міста Чернівці, щоб пройти хресною ходою. Традиційно, хресний хід до Хрещатика, відбувається напередодні релігійного свята Іоанна Хрестителя

Щороку участь у цій хресній ході беруть участь тисячі людей. Це не лише українці, а й мешканці Чехії, Румунії, Польші та інших країн. Тисячі паломників вирушили від Свято- Покровської церкви. Вони мали змогу пройти близько 50 кілометрів. Кожен з вірян молився за своє та за єдність України.

Протягом всієї дороги до монастиря люди зупинялися на відпочинок, їх пригощали мешканці сіл смачною, пісною їжею.

Спекотні дороги міст і сіл Буковини привели паломників до Хрещатицького Свято- Іоано- Богословського чоловічого монастиря, де вони мали змогу помолитися на вечірньому богослужінні та окунутися у святу воду джерела.

Ранок наступного дня розпочався із Божественної літургії, на якій служив протоієрей та голова молодіжного відділу Шепетівської єпархії Федір Вересюк. Після трапези паломники Шепетівської єпархії вирушили до святинь Свято – Вознесенського Банченського чоловічого монастиря, де вони молитовно звернулися до Бога та помолилися за мир в нашій країні. Також у святих водах купелі монастиря віряни відчули Божу благодать та нові сили.

  • IMG_5092
  • IMG_5224
  • IMG_5231
  • IMG_5401

Молодіжний відділ єпархії