Візити в сиротинці Рівненської єпархії

Маю дуже велике бажання поділитися своїми враженнями про нашу чергову поїздку до закладу соціальної психологічної реабілітації. Хочу розповісти про дітей, які тут проживають та з розумінням віднестися до їхнього життя

В свої 23 роки у мене виникло запитання до самої себе:Як жити на цьому світі? Щоб правильнойдля блага ближнього.

Відповідь знашла в святій книзі Євангліє: трудись, молись, ділись. Було не легко змінюватись, зростати, ставати відповідальнішою, не зважаючи на недоліки людського характеру.Тому моя головна мета допомагати дітям в піклуванні, якого вони потребують. Але…..продовжу лише словами богоугодних людей: "Не забувайте, що треба бути байдужимодин до одного".

Навіть добрі справи тільки тоді мають цінність перед Богом, коли ми їх втілюємо в життя. Але бувають моменти про які ми навіть не замислюємось, зробивши поганий вчинок. Святитель Ігнатій Брянчанінов говорить наступне: «Недостатньо бути добрим по єству, потрібно бути добрим і за Євангелієм». Творити добро – це відповідальна справа, що потребує мудрості, терпіння та надії на Бога. Ця книга нас вчить жити та діяти свідомо.

Наші волонтери, православна молодь – це люди, що мають серце, яке горить, і їхні добрі справи, спрямовують увагу діточок на духовне життя. Молода людина повинна розуміти,що вона в розквіті своїх можливостей.А справ,– ой як достатньо. Важливо, щоб людина прокинулася до громадської діяльності,щоб це був чистий істинний поклик окремої душі, готовий в славу Христа приходити і допомагати.

І тепер напротязі 5 років відгукнулись і студенти, і викладачі, і медики й люди, які займаються спортом, творчістю, які і збирають кошти чи матеріали для потреб. Але ці справи не залишилися у вузькому колі вони, розповсюджуються. На душі стає світліше та тепліше від небайдужості.

Відтепер цей Волонтерський рух Рівненської єпархії ставить собі за мету вчитися робити добрі справи, об´єднуючи людей заради допомоги ближнім, намагаючись, таким чином, дотримуватися євангельських заповідей і творити угодні Богу добрі справи. Зокрема, волонтери опікуються дітками з дитячих будинків у Рівненській обл. Це здебільшого діти-сироти, напівсироти, діти з неблагополучних сімей та діти, що опинилися у складних життєвих ситуаціях.

Наші волонтери часто відвідують «Обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей» Рівненської обласної ради в с. Олександрія Рівненського району Рівненської області. Це люди різних професій і різного віку: священики, освітяни, працівники економічної, творчої, медичної сфер, тощо. Всіх їх об´єднує небайдужість, чуйне серце та бажання послужити Богу.

Подібні поїздки відбуваються регулярно кожного місяця завдяки фінансової підтримки «Львівської Освітньої Фундації», а саме завдяки проекту Фонду Джинджер.

Прощаючись з вихованцями розумієш,що їмдуже не вистачаєбатькіської уваги. Тому що є тисячі можливостей прояву нашого часу, наших сил, нашої енергії, наших знань.От як кажуть мудрі – знання є – віддавай знання, є гроші – віддавай гроші, час є – віддавай час, є сили – віддавай сили. Це дуже важливо.Слава Богу, що наше життя наповнюється справами добра.

Волонтер Ткачук Леся