V ювілейна НІКА. Як Вона пройшла...

В період з 3 по 6 серпня поблизу с. Маринин березнівського району проходив V ювілейний з’їзд православної молоді Рівненської єпархії «НІКА»

Цьогоріч органівазувати захід чисельністю понад 170 чоловік допомогли небайдужі меценати, спаси їх Господи! Слід зазначити, що з’їзд по праву вже можна назвати справжнім фестивалем.

Все розпочиналося із 2011 року, коли було започатковано І з’їзд, чисельністю 23 учасника та 6 священників. Такий захід об’єднує молодь за духом й допомагає набратися сил, відпочивши, переступаючи новий навчальний чи то студенський чи учнівський рік. Масштаби нашого фестивалю зростають щороку, так в 2012 кількість учасників складала 45, в 2013 – 60, 2014 – 115, і ось в 2015 – 160 учасників та більше 15 священників.

Цьогоріч, традиційно, формат залишився незмінним, хоча тривалість із 3 днів зросла до 4. Фестиваль розпочався в понеділок із поділу на команди, які вигадували найрізноманітніші собі назви – Дорога до Бога, Шалені перці, Інтелектуали, Медузи, Воїни добра, Віра, Мрія, Шухер. Крім звичних творчих конкурсів, КВЕСТу, спортивного турніру, бесід на задану тематику зі священством, було вперше проведено шишковий аукціон з лотами, подарунок для молоді – творчий номер від священників. Нововведенням також став приїзд гостей – правлячого митрополита Варфоломія, гурт музикантів із Волині під керівництвом прот. Димитрія та представники Синодального відділу із м.Києва – ігумен Валеріан та прот. Николай Могильний.

Молодь досхочу накупалася в р.Случ, набралася духовних та фізичних сил, та, маю надію, збереже й проростить зерна християнської моралі, яку посіяло священство в юні серця, що жадають нового й цікавого.

Ось, для прикладу, відгуки учасників з’їзду:

Побувавши вдруге на такому з’їзді, висловлюю велику подяку організаторам. Неймовірна креативність, смішні та веселі конкурси, пізнавальні лекції, нічні посиденьки біля вогнища щороку привертають все більше і більше молоді. Кожен з цих днів відбився у пам’яті і, надіюсь, запам’ятається на все життя.

Дуже сподобалися гості, які цьогоріч приїздили до молоді. Таких гостей варто запрошувати частіше.

Також приємно вразила новинка НІКИ – аукціон.

Спаси Вас Господи!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Сергій Куницький,
заступний Голови молодіжного відділу Рівненської єпархії