ТАК проходив з'їзд НІКА

З 29 по 31 липня на березі мальовничої річки Случ поблизу с.Соснове проходив IV міжрегіональний з’їзд православної молоді «НІКА»

Надворі +32º С. Жарко. В багатьох час відпусток та канікул. Виникає запитання як його провести щоб відпочити тілесно та отримати користь для душі?

Не завжди варто далеко мандрувати, щоб розбавити повсякденівщину новими враженнями, а тим більше, щоб це «нове» було корисно тілесно і духовно.

З 29 по 31 липня на березі мальовничої річки Случ поблизу с.Соснове проходив IV міжрегіональний з’їзд православної молоді «НІКА». Девізом цього з’їзду був лозунг «Поєднання духовного та тілесного в людині». Нашим організаційним комітетом, в склад якого входили як священики, так і мирські люди, переслідувалося показати взаємозв’язок та гармонію матеріального та духовного світів. Розкрити та розтлумачити, що таке загробне життя, Ангельський світ, жертовність, подвиг православного воїнства, піст і чистота тілесна та духовна, чи можлива дружба між хлопцем та дівчиною, друга заповідь любові та багато іншого.

Загалом на з’їзд прибуло понад 110 чоловік із усіх благочинь нашої єпархії віком від 15 до 30 років. Крім традиційних бесід, ми намагалися створити комфортні умова перебування учасників на з’їзді. Крім спортивного майданчику, трапезної, пляжу було організовано ще й кінотеатр, де всі дружно переглядали короткометражки та ролики. Для більш цікавого відпочинку для молоді нами було організовано КВН, турнір по волейболу між збірними командами хлопців та дівчат, та спортивно-інтелектуальний КВЕСТ «Золото Сосновки».

Ми хочемо висловити слова вдячності нашому владиці Варфоломію, який нас підтримує кожен рік в організації з’їзду, а цього року подолав в сумі 170 км, щоб прийняти участь у з’їзді, дати відповіді на запитання, які найбільш турбують молоде покоління.

Кожного року кількість учасників з’їзду збільшується. В 2011 р. було 23 чол., 2012 р. – 43 чол., 2013 р. – 67 чол., 2014 р. – 110 чол. Тож ми дуже раді працювати на благо Церкви ради Христа Спасителя й спрямовувати молоді душечки у русло спасіння в лоні Української Православної Церкви.

Сергій Куницький,
заступник Голови молодіжного відділу Рівненської єпархії
Джерело