Всеукраїнське православне братство тверезості імені священномученика Володимира (Богоявленського)

За поданням голови Синодального відділу у справах молоді Високопреосвященнішого Іони, архієпископа Обухівського, Блаженніший Володимир, Митрополит Київський і всієї України благословив створення Свято – Володимирського братства тверезості Української Православної Церкви на честь священномученика Володимира (Богоявленського), митрополита Київського і Галицького. Діяльність братства буде проходити в рамках роботи Синодального відділу у справах молоді

Актуальність утвердження тверезості визначається тим, що сьогодні, за даними ВООЗ, кожна п’ята смерть в Україні настає з причин, так чи інакше пов’язаних з вживанням алкоголю. Однією з основних причин демографічної кризи, що загрожує народу України, є надвисоке споживання алкоголю. Алкогольні проблеми приймають масштаби гуманітарної катастрофи, приводячи до ганебно високого рівня смертності, захворюваності, травматизму, злочинності, самогубств. Пияцтво є однією з головних причин руйнування традиційного укладу життя, глибокої кризи інституту сім’ї, зростання кількості розлучень і покинутих дітей, зниження рівня моральності і культури, поваги до праці, вагомих економічних втрат. Все це дає підстави говорити про серйозну алкогольну загрозу суспільству.

У всі часи Церква дбала про духовне і фізичне здоров’я народу. Яскравим світилом тверезницьких трудів є особистість священномученика Володимира (Богоявленського), митрополита Київського і Галицького, який особистим прикладом, проповіддю, закликами, бесідами, організацією єпархіальних товариств тверезості сприяв утвердженню здорового способу життя, надання допомоги стражденним. Знаменно, що благословення на створення братства отримано напередодні святкування 20 річчя віднайденняння його мощей 27 червня 1992 року, і 100 річчя з’їзду практичних діячів по боротьбі з алкоголізмом, що пройшов під заступництвом священномученика з 6 по 12 серпня 1912 року в Москві.

03072019

Для координації діяльності існуючих в шести єпархіях і створення нових єпархіальних і парафіяльних братств тверезості Української Православної Церкви, утвердження чесноти тверезості в молодіжному середовищі, надання допомоги стражденним, благословенням Предстоятеля нашої Церкви Блаженнішого Митрополита Володимира, піклуванням Преосвященнішого Владики Іони буде здійснюватися робота Свято – Володимирського братства тверезості Української Православної Церкви.

У добру путь, Братство, служити Господеві зі страхом, і радіти Йому з трепетом!

Голова Донбаського православного товариства “Тверезість”,
благочинний Ясинуватського округу,
протоієрей Віталій Бакун.

Наш сайт http://sobriety.in.ua/