Паломницька подорож до Києва

З благословення Його Високопреосвященства, Високопреосвященнішого Филипа, митрополита Полтавського і Миргородського, 29 вересня відбулося паломництво до міста Києва, священників ієрея Богдана Довбаки і ієрея Олександра Мовчана та прихожан церков "Святого великомученика і цілителя Пантелеймона" м. Карлівка, "Успіння Богоматері" м. Карлівка, " Святого пророка Іллі " с. Попівка, Карлівського благочиння Полтавської єпархії

У Києві паломники попрямували до Введенського монастиря, де в цей день відбувалось святкування в честь ікони Пресвятої Богородиці «Призри на смирення».

Святкову Літургію очолив намісник Успенської Києво-Печерської Лаври, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел. Його Високопреосвященству співслужили 14 архіпастирів Української Православної Церкви, а також гості з Молдови. Після читання Євангелія митрополит Павел звернувся до віруючих зі словами проповіді, в якій розповів про історію ікони Пресвятої Богородиці «Призри на смирення» - «Ця ікона зазнала безліч гонінь. Коли повстав ворог роду людського, Господь сховав від миру цю ікону. Коли частина пастви відпала від істинної віри, Божа Матір явила Свою ікону...».

З благословення намісника обителі преосвященнійшого Даміана, єпископа Фастівського, ієреї Богдан і Олександр співслужили духовенству в алтарі, а паломники приступили до Святого Причастя.

Після закінчення Богослужіння помолившись до ікони Пресвятої Богородиці «Призри на смирення» паломники вирушили до найбільшої Святині Української Православної Церкви – Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Там ієрей Богдан провів екскурсію по території монастиря, і дійшовши до Ближніх(Антонієвих) печер розділившись на 2 підгрупи, паломники звершили молитовне поклоніння святим мощам преподобних Агапіта цілителя, Іллі Муромця, Спиридона та Никодима просфорників та інших чудотворців Печерських. Після відвідування Ближніх печер, попивши Святої води з джерел прп. Антонія і Феодосія, направились на Дальні(Феодосієві) печери, де почивають мощі святих: Єфросинії Полоцької, Мироточивих глав, та інших.

Як вийшли звідти, то пройшли до Церкви Різдва Пресвятої Богородиці, де при вході в храм похований пріснопам’ятний Блаженніший митрополит Володимир (Сабодан), на могилі якого паломники звершили заупокійну літію.

Покинувши стіни Святої Лаври, паломники поїхали до подвір'я Афонського Свято-Пантелеймонівського монастиря в Києві, де поклонились до мощей різних святих, що знаходяться в храмі святителя Михаїла, першого митрополита Київського.

На завершення поїздки, був відслужений подячний молебень з читанням Акафіста Пресвятій Богородиці перед іконою «Призри на смирення»( Київська).

  • 1
  • 57f4ca5af0b5f
  • 57f4ca5b91e5c
  • 57f4ca5bab7d6
  • 57f4ca5c98acc
  • 57f4ca5cb11af
  • 57f4ca5cb4cf1

Джерело