Миколаївці взяли участь у молодіжній конференції

З благословення Високопреосвященнійшого митрополита Питирима голова єпархіального відділу у справах молоді ієрей Максим Меркулов, його заступник ієрей Віктор Гайдиш та активні учасники православного молодіжного руху миколаївщини долучилися до роботи молодіжного форуму

ХІІІ Всеукраїнська конференція голів і представників єпархіальних відділів та організацій у справах молоді Української Православної Церкви проходила у місті Бердянськ.

Форум, який двічі на рік проводить Синодальний відділ у справах молоді УПЦ, тривав чотири дні, з 2-го по 5-те жовтня, участь у ньому взяло понад 80 учасників з усіх регіонів України. Нинішню конференцію приймала Бердянська єпархія.

Благословення організаторам та учасникам конференції надав Предстоятель Української Православної Церкви. У своєму вітальному слові Блаженніший Митрополит Онуфрій назвав роботу з молоддю «вкрай важливою для Церкви і для всього суспільства». Він закликав священнослужителів всебічно підтримувати «спрагу діяльності [молоді], реалізацію себе в служінні Богу, народу і ближнім» й «направити діяльну енергію юнацтва в творче русло».«Церква повинна зустріти кожне молоде серце з любов’ю, привітністю, материнською турботою. Ваша відповідальність — проявити цю діяльну турботу, відгукнутися на запит спраги життєвої правди і запропонувати молодій людині різноманітні і цікаві шляхи максимально гармонійного застосування своїх творчих сил», — підкреслив Його Блаженство.

Під час робочих засідань запрошені експерти, голови єпархіальних молодіжних відділів виступили з доповідями, обмінялися ідеями та успішним досвідом роботи з молоддю. Зокрема учасники обговорювали особливості молодіжного служіння в єпархіях, паломництво і релігійний туризм, викладання соціальних дисциплін в загальноосвітніх навчальних закладах у сучасних умовах; а також відповідали на ряд запитань: навіщо молодій людині потрібна книга, як за допомогою Instagram сказати нове слово в залученні молодих людей до Церкви, як ставитися до спорту, які фільми дивитися з молоддю тощо.

Невід’ємною частиною кожного форуму є богослужіння. 4 жовтня на честь Різдва Христового кафедральному соборі Бердянська була звершена урочиста Літургія. Богослужіння очолив архієпископ Обухівський Іона в співслужінні єпископа Бердянського і Приморського Єфрема і єпископа Новосанжарського Веніаміна, а також учасників конференції у священному сані.

За Літургією молилися представники молодіжних відділів та організацій з різних єпархій УПЦ. Після відпусту, нагадавши, що цей рік ювілейний для Бердянської єпархії, в який також відзначається 125-річчя перебування чудотворного образу Божої Матері «Троєручиця-Бердянська» в місті, владика Єфрем вручив архієпископу Іоні ювілейну медаль. По завершені богослужіння для всіх учасників конференції була організована екскурсія святими місцями.

  • 01
  • 02
  • 03
  • 04
  • 05
  • 06
  • 07

Джерело