Новый учебный год начался с молитвы и благословения

Накануне Дня Знаний священники Николаевской епархии посетили торжественные мероприятия в учебных заведениях, совершили молебны для учащих и учащихся, обратились к ним с пастырскими наставлениями

24.08.2014 Свято-Пантелеймонівська церква, м. Баштанка

24 серпня благочинний Баштанського району, настоятель Свято-Пантелеймонівського храму протоієрей Віталій Сопіжук звершив Божественну літургію. Після Літургії батюшка відслужив молебень для учнів дитячих садків, шкіл, колишніх випускників. Всіх юних парафіян благочинний окропив святою водою та подарував іконки Божої Матері Володимирської.

Настоятель храму побажав дітям, щоб вони добре вчилися, слухали настанови батьків, вчителів та не забували в усіх життєвих ситуаціях звертатися до Бога.

1

Фото і текст надіслав
головний редактор газети «Голос Баштанщини»
Василь Гонта


24.08.2014 Свято-Ольгинськая церковь, г. Нова Одесса

24 августа в Свято-Ольгинской церкви состоялся традиционный молебен-благословение для учащих и учащихся накануне нового учебного года.

За Божественной литургией почти все дети и учителя приступили к святым Таинствам Исповеди и Причастия, также молившиеся просили у Бога сил для усвоения знаний. В конце молебна настоятель протоиерей Александр Чурсин обратился к детям. Батюшка рассказывал о том, чтобы они помнили о Божиих заповедях, почитали родителей и учителей, преодолевали лень. Также напомнил о том, чтобы они меньше времени тратили на ненужные занятия (сидение за компьютером и телевизором, пустые беседы по телефону), больше внимания уделяли молитве и душеполезным делам.

В благословение дети получили от священника иконки.

2-1

2-22-3

2

31.08.2014 Свято-Воскресенська церква, смт Березнегувате

31 серпня благочинний Березнегуватського округу протоієрей Михайло Новіцюк звершив Божествену літургію у Свято-Воскресенському храмі. По закінчені було відслужено молебень для учнів трьох шкіл смт Березнегуваете. Батюшка благословив дітей іконками і окропив святою водою.

3-1

3-2

3-3

3-4

3

Надіслав Станіслав Лисенко

1.09.2014 Загально-освітня школа №1, м. Баштанка

1 вересня з нагоди Дня Знань благочинний Баштанського округу, настоятель Свято-Пантелеймонівського храму протоієрей Віталій Сопіжук взяв участь у святковій лінійці в Баштанській ЗОШ №1.

Благочинний привітав всіх присутніх зі святом, побажав учням гарних оцінок та надійних друзів, вчителям – терпіння та творчих досягнень, батькам – витримки та мудрості у вихованні дітей. Також о. Віталій благословив дітей на навчання та окропив їх святою водою.

4

4-3

4-2

4-1

Фото і текст надіслав
головний редактор газети «Голос Баштанщини»
Василь Гонта

01.09.2014 Загальноосвітні школи с. Мар'ївка і с. Виноградівка Баштанського району

1 вересня отець Андрій Чиженко відвідав урочисті заходи в загальноосвітніх школах сіл Мар'ївка і Виноградівка Баштанського району, де благословив дітей, батьків і вчителів на початок нового навчального року, окропив усіх присутніх святою водою. У своєму слові священик зазначив, що головна задача дітей - це послух батькам і вчителям. Адже тих, хто слухається, дуже любить Господь, і завдяки послуху подає своє благословення і благодать Святого Духу. Бо як сказано в Святому Письмі: «Шануй батька свого і матір свою і благо тобі буде, і будеш ти жити довго на землі». А батькам і вчителям отець Андрій побажав все робити з любов'ю до дітей. Тому що Бог є любов і любов покриває все. Напередодні першого вересня у селах Мар'ївка, Виноградівка і Добра Криниця було відслужено молебні на початок нового навчального року.

5

01.09.2014 Начальная школа с. Петрово-Солониха и средняя школа с. Кирияковка

1 сентября по доброй традиции в начальной школе села Петрово-Солонихи и средней школе села Кирияковка Николаевского района настоятель храма святых Петра и Павла протоиерей Борис Каширов на линейке отслужил молебен перед учебным годом, за мир в Украине, окропил учащих и учащихся святой водой. В приветственном слове батюшка пожелал любви, послушания, взаимного понимания, прилежного учения и хранить мир Божий!

6-1

6-2

6-3

6

Источник