Діти відвідали Очаківський собор

Дитинство - це початковий період формування особистості, коли формуються якості людини, закладаються основи її характеру та ставлення до навколишнього світу. В цей період важливо навчити дитину основам поведінки в суспільстві, дати перші навички з освоєння різного роду знань

Та не менш важливо пам’ятати, що дитинство – це й період закладення фундаменту духовних, етичних, моральних і релігійних цінностей. Це період, коли потрібно закладати основи формування духовності, почуттів, сприйняття світу та світовідношення, любові до всього живого.

Про це добре дбають в дитячому садочку №1 «Дзвіночок». 29 квітня вихователі Тетяна Георгіївна Кубішкина, Олена Юріївна Боброва та помічник вихователів Марина Валентинівна Беркань організували для малечі перше спільне відвідування Очаківського Свято-Миколаївського кафедрального собору, де їх радо зустрів настоятель храму протоієрей Віктор Обезюк.

1

Отець Віктор докладно розповів малюкам, як правильно і для чого саме потрібно хреститись; які в храмі є ікони і для чого вони існують взагалі; хто такі святі покровителі та ангели-хранителі; як шанобливо потрібно ставитись до Господа, Божої Матері і святих отців.

Юні відвідувачі приклонилися до ікон храму і отримали від священика благословення. Настоятель привітав дитячу громаду з Воскресінням Христовим, вручивши кожній дитині на згадку про перше спільне відвідування собору Єрусалимську іконку Божої Матері та пасхальне яєчко.

Молодіжний відділ єпархії