Місіонерська зустріч з молоддю

16 січня в Стрітенському соборі міста Прилуки, що є подвор’ям Густинського Свято-Троїцького жіночого монастиря по благословенню Високопреосвященнішого Іринея архієпископа Ніжинського і Прилуцького відбулася дебютна місіонерська зустріч з молоддю

На початку бесіди ведучий молодіжки – ієрей Сергій Беркут привітав присутніх з різдвяними святами та розповів про глибинне значення цих днів в житті кожного з нас.

Запрошеним гостем заходу став референт Місії Синодального відділу у справах сім’ї Мостовий Богдан, студент Київської духовної семінарії та штатний паламар Стрітенського собору.

Він підкреслив, що наша найбільша цінність як православних християн – це богослужіння. Адже, воно має дивовижну властивість руйнувати часові та просторові обмеження. Лише на ньому ми маємо можливість стати учасниками тієї чи іншої події священної історії. А апогеєм Божественних служб є Літургія, на якій ми стаємо дійсними членами доленосної Таємної Вечері, що проходила в далекій Палестині дві тисячі років тому.

Далі спікер наголосив, що на сьогоднішній день сучасний світ намагається позбавити нас цінності церковного життя, обезцінюючи його в наших очах. Активно нав’язується ідея «застарілості православ’я», ніби ця релігія вже вичерпала себе і актуальною вона лишається тільки для бабусь. Дана думка є абсолютно хибною. Православ’я – це не віра минулого, це віра майбутнього. Дійсно, в наш час православне церковне життя обросло великою кількістю безглуздих забобон. Для молоді вкрай важливо не приймати їх як те, що належить Церкві, а навпаки зуміти відкрити для себе чисте або, як говорять, «свіже православ’я», яке несе в собі двохтисячолітня традиція святої Христової Церкви.

На завершення присутні мали можливість поділитись щодо сказаного своїми думками та задати ведучому і гостю молодіжки свої запитання.

  • DSC02451
  • DSC02454
  • DSC02455
  • DSC02457

Молодіжний відділ єпархії