КОВЧЕГи літнього таборування у співпраці Таврія - Карпати

2 липня добіг завершення  Міжєпархіальний сімейно-дитячий табір "КОВЧЕГ" Херсонської єпархії на Генічеській гірці "Арабатська Стрілка"

Уже втретє з благословення Відділів у у справах сім'ї й особисто протоієреїв Іоанна Гордієнко та Михаїла Коника тут беруть участь представники Асоціації КОВЧЕГ з Борислава, Дрогобича і ЛьвоваПонад 75 учасників з Одеси, Каховки, Мелітополя, Дрогобича, Львова, Борислава, Херсона та інших сіл і містечок уп'ятнадцяте беруть участь у виховних навчально-просвітницьких практикумах і МайстерКласах з Вивчення Священного Передання та Писання, спортивно-еко-корекційних методик сімейного виховання й удосконалення діточих талантів, хорового співу, краєзнавчих розвідок, азів соціальної педагогіки, волонтерського руху й арт-терапевтичного концертування.

- Щороку , - розповідає Лариса , - ми і наші діти надихаються цією РОДинною соборною атмосферою самовдосконалення у колективній праці! Уявіть що наша Олічка у віці 3 тижнів вперше потрапила до табору червнем 2016-го і так 10-15 дочок і синів наших, як Гордієнко Яночка, Варваронька та інші чудові талановиті діти!

- Багато мудрих порад за книгами наших педагогів і краєзнавців сучасним школярам і студентам краще засвоюється у форматі родинних таборувань, - окреслює учасниця з Херсону, Галина Проць, - наші онучки радо проводять майстер-класи із в'язання ляльок-мотанок, а під музику родинних концертів це можна вдосконалити до оздоровчого рекреаційного та результату!

- Мені особисто приємно, що молодь наша творчо сприймає і доробляє арт-витвори "Піккардійської терції",  "Скрябіна", "Тінь Сонця", "ОскольДир" та інших груп і виконавців, - ділиться Галина Галелюк із Дрогобича. - Адже не завжди настрій пісні авторам вдається викристалізувати для кращого уроку дії нашим підліткам і юнацтву! А ще й у час Петрівського посту родинам надзвичайно важливо знайти терапевтичний вплив мистецтва на сиріт, на парафіян у адаптивно-реабілітаційному стані після травм тощо 

- Багато цінного, - стверджує організатор бази відпочинку "Арабатська Стрілка" Світлана Михайлів, - можуть ці сімейні лабораторії дати сиротам і випускникам Інтернатів - до зростання у творчій діяльності та навіть у становленні особистості влаштуванням на роботу!

- Тому презентації від карпатського "КОВЧЕГу", Каховської БФ "Лепта" чи столичного "Дит-Дом-Інфо" надзвичайно потрібні, - додає Керівник Табору КОВЧЕГ , батько 7 дітей, прот.Іоанн Гордієнко. - Якщо наші пісенні фестивалі у Херсоні чи у Львові вийдуть на новий творчий рівень. Нові дитячі студії запису, виконавські зустрічі та турніри - все це цілком природно дає підстави для міжнародної сімейної співпраці.

Нам не тільки потрібні нові навчальні заклади та творчі авторські відкриття, але й родинноСімейні мости допомозі сиротам і потребуючим у кризі! Бориславська-філія-Карпатської-Академії-Прийомних-РОДин-і-АртТерапії

В цьому руслі православні Борислав(Дрогобиччина), Гребенів і Кам'янка(Сколівщина), Ільник (Турківщина) продовжують 5-денні таборування "КОВЧЕГ" у Карпатах 24 липня - 9 вересня! Педагогічна Асоціація "КОВЧЕГ" вдячно запрошує таврійців, киян і кропивничан навзаєм до скель Благословеннаго Урича та старовинних святинь Ямельниці для вивчення методики ЕКО-таборувань з розчищенням русел річок, цілющих джерел, берегів водойм і з муз-Арт-оздоровленням дітей і РОДин!

  • IMG_20170618_180603
  • IMG_20170628_104601
  • IMG_20170629_084330
  • IMG_20170629_084431
  • IMG_20170629_105522
  • IMG_20170629_214027
  • IMG_20170629_214312
  • IMG_20170630_0943582
  • IMG_20170702_072948

Фотокореспонденти Дмитро Галелюк і Ян Андрусевич