Звернення єпископа Львівського і Галицького Філарета щодо розгляду Верховною Радою антицерковних законопроектів № 4128 та № 4511

Возлюблені у Христі отці, браття і сестри!
Христос Воскрес!

Сьогоднішній день кожному із нас приносить безліч скорбот та випробувань, зумовлених страшною реальністю, яка панує в нашій Державі останніх три роки. Свята Українська Православна Церква протягом усього цього часу відчувала відповідальність перед суспільством по збереженню миру, моральній підтримці українців і в першу чергу, у молитві за нашу Батьківщину. Проте, найстрашнішим у нашому сьогоденні є те, що багато політичних сил, прикриваючись патріотизмом, часто спонукають наш народ до нових сторінок ворожнечі чи конфліктів. Однією із найбільших загроз для України, є спроба прийняти законопроекти №4511 та №4128, які знівелюють усі досягнення українських церков щодо збереження міжконфесійного миру в суспільстві та спричинить законодавчий та релігійний хаос, який не буде можливості проконтролювати та протидіяти.

Звертаючись сьогодні до вас, Православної пастви Галичини, прошу всіх завтра, 18 травня, посилити свої молитви за Святу Церкву, у храмах вранці звершити молебні та у своїй молитві довіритися, що Господь лише нас цих випробувань та врозумить ворогів Церкви, які всіма силами протидіють сьогодні проти нашої Святої Церкви.
Боже благословення нехай перебуває з усіма нами!

+ ФІЛАРЕТ

єпископ Львівський і Галицький