Великодні Практикуми з НАСТАВНИЦТВа й опіки сиріт родинами Карпат у Бориславі

Зустрівши з муз-терапевтами Левгородців ВеликДень, Бориславці щойно провели дводенний практикум Наставництва й опіки сиріт та осіб з родин у складних життєвих обставинах

Нарада міжконфесійних делегатів од Відділу в справах сім'ї прот. Михаїла й координаторів проектів НАСТАВНИЦТВа від Комісії УГКЦ у справах родини Ольги й Сергія стосувалася практичних векторів співпраці у підтримці наставників спеціальними заходами і з паломництва, екскурсій, проф-орієнтаційно і поїздок та літніх таборувань. Після обговорення соціально-юридичних і психологічно- культурного факторів укріплення наставницьких досвіді і живої передачі родинної місії вихованці й волонтери переглянули документальний фільм від "ДитДомІнфо" МИЛІСТЬ СЕРЦЯ а також головні ресурсів портали мережі наставників і родин опіки :

Адже це ті партнери тружеників Асоціацї КОВЧЕГ, з котрими завдяки міжконфесійній Співпраці ХРИСТОС підтримує дітей Карпат і всієї України.

Альянс "Україна без сиріт" минулого місяця допоміг партнерам Християн віри Євангельської плідно знайти спільні позиції з фахівцями Православних і Католицьких ГО, щоб травневі наради з Деінституціалізації інтернатів общини могли конструктивно спрямувати у нові проекти пошуку РОДин і формування середовища полікультурної РОДинності у суспільстві. : . Києві відбулася нарада благодійних організацій, які провадять роботу в інтернатах та з сім’ями СЖО за участю уповноваженого з прав дитини М. М. Кулеби. Було окреслено можливі напрямки діяльності громадських організацій, благодійних фондів та церков.

- популяризація ідеї наставництва для дітей з сімей СЖО. Масштабування проектів наставництва в межах області, організація центрів підготовки наставників, пошук потенційних наставників серед громад, прихожан церкви, тощо. Детальніша інформація про проект наставництва.

- створення дитячих денних центрів (для дітей шкільного віку, на зразок «дитячих садків» - дитина може прийти, поїсти, з нею зроблять уроки, може покупатися, попрати речі, навчитися працювати на компютері, тощо (перелік послуг може бути як широкий так і вузький).

Приклади подібних проектів:

Міжконфесійний ДіточоЮнацкий Центр АСОЦІАЦЇ КОВЧЕГ. Семінари: 

Львівський центр піклування про дітей

Кризовий центр «Діти вулиці»

- створення волонтерських груп для соціальної підтримки сімей (допомога в ресоціалізації, пошук роботи, допомога в ремонті, морально-психологічна підтримка, допомога з дітьми, семінари).

- центри психологічної підтримки батьків (консультації психолога по вихованню дітей).

- різноманітні соціальні послуги для сімей СЖО.

Особливу увагу слід звернути на масштабування таких послуг в районних центрах та селах. Очікуємо Ваших пропозицій та ініціатив.