Дайджест новин Львівської єпархії УПЦ

13 січня клірик храму Святої Покрови м. Борислав протоієрей Діонісій Буренко разом з молодими активістами привітали із Щедрим вечором і Старим Новим роком соціально незахищену сім'ю та подарували від церкви продуктовий набір.

Щедрувальники повінчували мешканцям щастя, здоров'я та довголіття!

Вертеп

15 січня у Свято-Покровській парафії м. Борислав учні Недільної школи виступили з Різдвяним вертепом. Діти співали колядок, розповідали вірші про народження Спасителя і вінчували усім присутнім щастя та здоров`я. Потім протоієрей Діонісій Буренко подякував дітям, організаторам та батькам за гарну підготовку свята. Вкінці кожен отримав іграшку з Великобританії та солодкий подарунок.

2

Привітання міського голови

16 січня діти православних Недільних шкіл міста Борислав та містечка Східниця завітали в мерію Борислава та привітали адміністративний апарат і очільника міста Яворського Ігоря Романовича з Різдвяними святами. Перед глядачами вибудувався сценічний виступ, де в міцній звитязі двох мушкетерів вирішувалося буття Бога. Їм з`явилася зірка і ангел, а також лісові звірі - вони засвідчили, що Бог існує. Потім лунали колядки, щедрівки і вінчування. Дітей супроводжували священики Роман Кононенко і Діонісій Буренко. Вони зустрілися з міським головою і обговорили подальшу співпрацю. Після цього діти виступили перед працівниками Бориславського нафтогазового управління. А також на місцевому радіо "Слово" записали весь вертеп! Всюди дітей зустрічали смачними подарунками.

3

Коляда у дельфінарії

17 грудня діти Недільних шкіл м. Борислава та смт. Східниці з вертепом відвідали Трускавецький дельфінарій "Оскар". Потім колядівники змогли помилуватися прекрасним виступом дельфінів. Дітей супроводжували священики Роман Кононенко та Діонісій Буренко. Особлива подяка адміністрації дельфінарію за надані безкоштовні квитки.

4

Допомога ближнім

18 січня клірик Свято-Покровського храму м. Борислав протоієрей Діонісій Буренко разом з молоддю храму відвідали соціально незахищену сім'ю. Від церковної громади священик приніс продуктовий набір до Святого Хрещенського вечора. А також подарував м`яку іграшку прислану з Великобританії.

5

Хрещення Господнє у відділенні МНС м. Борислав

19 січня, в день Святого Богоявлення, протоієреї Миколай Возняк та Діонісій Буренко посвятили воду в першому відділені МНС у м. Бориславі. По древній православній традиції кожен бажаючий міг зануритися в купіль із Великою Агіасмою. Потім священики окропили адміністративний корпус та гаражі рятувальників святою водою.

6

Хрещенське освячення

20 січня, священики Роман Кононенко і Діонісій Буренко разом з Недільними школами м. Борислав та смт. Східниця, з колядками і вертепом відвідали Східницьку селищну раду. Колядівники привітали селищного голову Івана Євгенович Піляка та адмін працівників з Різдвяними святами. Потім отець Роман привітав керівника селища з днем тезоіменитства і подарував Івану Євгеновичу ікону Ангела Хранителя та побажав многих літ життя. По цьому священики окропили святою водою адміністративну будівлю.

7

Молодіжний відділ єпархії