Прикарпаття відзначило Стрітення: Львів - Дрогобич - Борислав

Цегоріч Стрітення Христове молодь Прикарпаття розпочало робочою нарадою-семінаром молоді Свято-Троїцької парафії у Львові: "Як ефективніше працювати із дітьми притулку та психіатричного відділення?"

Під керівництвом протодиякона Максима Тиртишного добровольці львівської молодіжки храмів Троїці та св. Георгія Побідоносця розробляє нові методи ігротерапії, музичної та мистецької арт-терапії, спортивно-оздоровчих занять і бесід на свята.

Продовження Стрітення Христове - Всесвітній День Православної молоді - залучило до спілкування вихованців шкіл та інтернатів Борислава. Святочна бесіда із переглядом відеофільму "Хористи" із 7-8-9-ми класами Бориславської санаторної школи-інтернату дозволила ознайомити старшокласників із деякими методиками музичної терапії та заохотити школярів до пошуку краєзнавчих започаткувань у Бориславі по працях Стефана Коваліва ("Пам'ятник на кливі", "Спів у школі") та книгах Мирослава Дочинця "ВІЧНИК", "Лад", "Світован", "Криничар", "Книга мудрости" про 104-річного карпатського старця Андрія Ворона.

Голова Бориславської педагогічної асоціації "КОВЧЕГ" Тарас Андрусевич із юними хористами Санаторної школи підготували пісенний репертуар для муз-терапевтичної поїздки до столиці. Керівник Духовно-Просвітницького центру свв. богоотців Іоакима і Анни свящ. Михаїл Коник на запрошення фахівців школи погодився підготувати програму просвітницьких бесід із старшокласниками "Родинне життя і наша підготовка до нього у традиції рідного народу". Отець Михаїл провів бесіду з учнями 10-11-х класів "Стрітененя Христове й історія свята. Моральне богослов'я, психологія та культура про ЛЮБОВ". На життєвих прикладах юні учасники спільно знаходили відповіді на практичні виклики комерц-глобалізаційних ідеологій, телебачення та ерзац-безкультур'я споживацтва.

Завершилося святкування подячним молебном у капличці Стрітення Христового Діточого Центру асоціації "КОВЧЕГ", де редакція "Борці слави"www.vk.com/borysLOVE організовує курси медіа-справи та радіо-запису й дикторського мистецтва у рамках музичної терапії та волонтерства www.carpat.in.ua

Диякон Тарасiй

BorysLOVE.http://vk.com/boryslove, - КОВЧЕГ - БОРИСЛАВ

http://www.youtube.com/watch?v=-a_wXUEcIdA

http://www.youtube.com/watch?v=qedN3VvJIow

http://www.facebook.com/pages/Carpathian-Art-Schooling/135438213187169

http://www.youtube.com/watch?v=sBf3O845qwA

http://www.youtube.com/watch?v=nV5nj3iLgeM

http://sinod-molodost.in.ua/lvovskaya/795-stritennya-na-novikh-art-majdanchikakh-dlya-ozdorovlennya-molodi-j-shkolyariv.html

  • DSC_1256
  • DSC_1259
  • DSC_1261
  • chapel16alt
  • chapelPillar
  • choirSchoolT
  • lvBor14
  • lvBorSchoo14