Львівська молодіжка відвідала Свято-Успенську Почаївську Лавру

З 30 грудня по 2 січня молодь Свято-Георгієвського кафедрального храму м. Львова відвідала Свято-Успенську Почаївську Лавру, де вклонилися святиням обителі, молитовно вшанували пам'ять великого подвижника наших земель – Преподобного Амфілохія Почаївського

А також зустріли Новий рік не за сучасними світськими звичаями, а за Божественною літургією під час якої, подякували Богу за прожитий рік і попросили благословення на наступний.

Незважаючи на морозну погоду, яка в ці дні панувала в Почаєві, ми з піднесеним настроєм відвідували богослужіння вранці і ввечері та прикладалися до таких святинь Лаври як : Почаївська ікони Божої Матері, слід стопи Богородиці з джерелом цілющої води, мощей Преподобних Іова і Амфілохія Чудотворців Почаївських, печеру, в якій подвизався Преподобний Іов та відвідали лаврський Свято-Духівський скит.

Також нам була проведена цікава екскурсія студентом Почаївської духовної семінарії. Під час якої ми дізналися багато цікавого про історію лаври, її подвижників, святині та чудеса, які по милості Божій являлися від них.

Напередодні дня блаженного відходу у вічність Преподобного Амфілохія Почаївського, ввечері 31 грудня, ми молилися на всенічному бдінні, яке очолив Високопреосвященніший Марк Митрополит Хустський і Виноградівський у співслужінні сонму архієреїв та священнослужителів, під час якого було прочитано акафіст до Преподобного Амфілохія та помазання віруючих святим єлеєм.

1 січня частина молоді молилася на нічній Божественній літургії в Успенському соборі лаври, а інша частина – на пізній, в Преображенському соборі, після завершення яких був відслужений молебень до Преподобного Амфілохія. Також в цей день ми відвідали зустріч молоді з Преосвященнішим Климентом Єпископом Ірпінським, яка проходила в стінах Почаївської духовної семінарії.

Залишаючи Почаїв, ми зі сльозами на очах дякували Пресвятій Богородиці, що вона сподобила нас помолитися на цій Святій Горі, яку освятила Сама багато століть тому.

  • IMG_6793
  • IMG_6801
  • IMG_6807
  • IMG_6822
  • IMG_6843
  • IMG_6873
  • IMG_6885

Михайло Миньо