Учні недільної школи храму Свято-Благовіщенського храму звершили паломницьку поїздку храмами міста

В день відданя свята Воздвиження Животворящого Хреста Господнього учні недільної школи “Благовісточка”, що діє при храму Благовіщеня Пресвятої Богородиці м. Кривий Ріг, по закінченні Божественної Літургії, у супроводі викладачів недільної школи, звершили паломницьку екскурсію по храмам міста

Подорож розпочалась з відвідання Спасо-Преображенського кафедрального собору, де молоді прочани вклонились чудотворній Турковицькій іконі Божої Матері та іншим святиням головного храму єпархії.

Далі паломники прослідували до чоловічого монастиря священномученика Володимира, митрополита Київського і Галицького м. Кривий Ріг, де їх радо зустрів благочинний монастиря ієромонах Євсевій (Левін). Отець Євсевій розповів дітлахам про монастир та життя монахів, провів екскурсію по території обителі, зокрема діти юні паломники побачили величний Свято-Успенський собор монастиря, вклонились святиням обителі – частинам святих мощей священномученика Володимира, митрополита Київського і Галицького – покровителя обителі, інших преподобних Києво-Печерських, а також преподобний Олександра Свирського, Олексія Карпаторуського та інших угодників Божих, що знаходяться в храмі священномученика Володимира, митрополита Київського і Галицького в чоловічій обителі.

Далі паломники побували в храмі святої мучениці Татіани, покровительки молоді, студентів та всіх учнів. В храмі дітей гостинно зустрів його настоятель протоієрей Антоній Бондар –голова Молодіжного відділу Криворізької єпархії. Він розповів про храм та храмові святині, а також дозволив кожному подзвонити у церковні дзвони! В завершення свята всі паломники отримали в благословення церковну проскуру.

14102020

Джерело