Православна молодь Криворіжжя зібралась на урочисте богослужіння з нагоди престольного свята в храмі святої великомучениці Татіани - покровительки студентства

Щороку, в день пам’яті мучениці Татіани і тих, що з нею в Римі постраждали (226-235), своє престольне свято відзначає церковна громада святої мучениці Татіани м. Кривого Рогу

Храм на честь цієї нареченої Христової розташований навпроти Саксаганської районної ради. Дерев’яний храм за роки свого існування став справжньою архітектурною прикрасою району.

Традиційно, з нагоди престольного свята, Митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем, на запрошення настоятеля храму Голови Молодіжного відділу епархії протоієрея Антонія Бондаря, очолив святкове богослужіння у нижньому приділі нового величного собору, що споруджується позаду дерев’яного храму.

Настоятель храму святої великомучениці Татіани – отець Антоній, є головою Молодіжного відділу Криворізької єпархії. Священик із проповіддю Святого Євангелія відвідує дитячі садки, школи та лікарні, дитячі будинки та інші заклади, де навчає дітей з малку життю за заповідями Божими та піклується про недужних та позбавлених батьківської ласки дітей. При храмі святої мучениці Татіани діє недільна школа для наймолодших парафіян, вихованці котрої зі святковими віршами, хлібом-сіллю та з букетами квітів цього дня радісно зустріли свого Архіпастиря.
За Божественною Літургію Митрополиту Єфрему співслужили намісник криворізького чоловічого монастиря священномученика Володимира, митрополита Київського і Галицького архімандрит Володимир (Нероба), благочинний Криворізького міського Центрального благочиння протоієрей Анатолій Риженко та чисельні священнослужителі з числа кліру Криворізької єпархії.

За архієрейським богослужінням молилився голова виконкому Саксаганської районної в місті Кривому Розі ради Беззубченко Валерій Вікторович.

За богослужінням до сугубої єктенії були включені прохання про припинення ворожнечі на українській землі та за єдність Святого Православ’я, а Архіпастир, біля Святого Престолу, підніс до Господа умиленну молитву про примирення ворогуючих та воцаріння довгоочікуваного миру на Україні.

По запричасному вірші до богомольців зі словом повчання на тему життя та подвигу святої великомучениці Татіани звернувся настоятель криворізького храму на честь святого праведного Петра Калнишевського ієрей Віктор Цьомко.

За богослужінням до спасительних Таїнств Сповіді і Святого Причастя приступили численні віруючі, що прибули на торжество з усього міста Кривого Рогу.

Після Божественної Літургії та святкового молебню святій великомучениці Татіані владика Єфрем звернувся до присутніх в храмі богомольців зі словом архіпастирського повчання. Правлячий архієрей подякував настоятелю храму протоієрею Антонію Бондарю за запрошення на спільну молитву в день престольного свята та благословив його на подальші труди у Славу Божу і на благо ввіреної йому Богом пастви.

Насамкінець, Високопреосвященніший владика надав усім присутнім своє святительське благословіння.

  • 11
  • 22
  • 33
  • 44
  • 55
  • 66
  • 77
  • hram_svyatoyi_tatiany006
  • hram_svyatoyi_tatiany019

Молодіжний відділ єпархії