В свято Богоявлення священики Молодіжного відділу освятили води річки

Рано вранці, в день Хрещення Господнього – двонадесяте свято Богоявлення, з благословення Високопреосвященнішого Єфрема, Митрополита Криворізького і Нікопольського, духовенство Молодіжного відділу звершило чин Великого освячення води на річці Інгулець в парку імені Ф. Мершавцева в Центрально Міському районі Кривого Рогу

Чін освячення, у співслужінні протоієрея Сергія Сманцера настоятеля храму преподобного Іоанна Лествичника та ієрея Олександра Лєскова настоятеля храму рівноапостольної Марії Магдалини, очолив протоієрей Димитрій Салатюк настоятель храму святителя Миколая .

Серед чисельної кількості людей які цього дня зібралися помолитися, були і ті, які зважилися зануритися в освячену ополонку. На сам кінець отець Димитрій звернувся до всіх присутніх зі словами повчання про те, як православна людина повинна проводити сьогоднішнє свято і побажав духовних сил та здоров’я всім тим, хто заради свята Богоявлення прибув розділити радість спільної молитви.

30012020

Молодіжний відділ єпархії

***

Велике освячення води у річці Дніпрі

В свято Хрещення Господа Бога і Спаса нашого Іісуса Христа, з благословення Митрополита Криворізького і Нікопольського Єфрема, священнослужителі Криворізької єпархії Української Православної Церкви освятили воду Каховського водосховища.

Очолив богослужіння співробітник Молодіжного відділу Криворізької епархії благочинний Нікопольського благочиння протоієрей Миколай Марущак.

Священик звернувся до чисельних богомольців, котрі цього дня зібрались на березі річки, зі словом повчання.

Наприкінці чину великого освячення води отець Миколай влив у води Дніпра святу воду, котру до цього свята спеціально привезли з річки Йордан, а діти відпустили в небо тридцять три повітряні кульки.

По закінченні богослужіння священнослужитель окропив присутніх Великою Агіасмою, після чого всі бажаючі мали можливість зануритись в освячені води Дніпра.

  • 1231
  • 123123
  • 123123123

Молодіжний відділ єпархії