Молебень на початок нового навчального року

В день пам’яті святого мученика Андрія Стратилата і з ним 2593 мучеників (284-305) в Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Нікополь, з благословення Митрополита Криворізького і Нікопольського Єфрема священнослужителями був звершений традиційний молебень для учнів та викладачів перед початком навчального року

На молебень окрім школярів, прийшли студенти вищих навчальних закладів, педагоги, батьки та бабусі й дідусі учнів.

Очолив благочинний Нікопольського благочиння протоієрей Миколай Марущак.

По завершенні молебню отець Миколай звернувся до богомольців зі словом проповіді. Священик побажав всім уважності, терпіння й радості в захопливому процесі викладання та здобуття знань.

«Кожен православний християнин, пізнаючи все більше і більше, розуміє, що всі його здібності та дарування, в тому числі й сама здібність до навчання походять від Бога – подателя всіх благ. Без вірного духовного зростання унеможливлюється отримання істинної освіти», – зазначив отець Миколай.

За молебнем молились благодійники Нікопольського благочиння Андрій Федорович Шипко та Раїса Михайлівна Кисельова.

Moleben002

По завершенні богослужіння всі діти та дорослі отримали в благословіння від священнослужителів ікону святого праведного Петра Калнишевського, а Андрій Федорович та Раїса Михайлівна почастували богомольців в спекотний день морозивом. Після чого всі бажаючі мали змогу піднятися на дзвіницю і ударити в церковні дзвони.

В цей день було відкрито набір учнів до Недільної та Іконописної шкіл, та слухачів Богословських курсів, що діють при Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Нікополя.

Молодіжний відділ єпархії