В свято Хрещення Київської Русі відбулось масове хрещення людей в святих водах Дніпра

В день пам’яті святого рівноапостольного великого князя Володимира та Хрещення Київської Русі на березі Каховського водосховища за участю активної православної молоді Криворізької епархії відбулись традиційні духовні торжества

1031 рік тому кияни прийняли святе Хрещення у водах Дніпра. Нині ж, наслідуючи приклад своїх благочестивих предків, в святковий вечір на березі річки зібрались віруючі нікопольчани та духовенство м. Нікополя. Цього дня 27 чоловік прийняли Святе Хрещення. Серед тих, хто прийняв Таїнство були і немовлята, і підлітки, і люди похилого віку.

Немовлят хрестили в купелі, а дорослі прийняли хрещення прямо в водах річки.

Звертаючись до вірян, помічник Керівника Молодіжного відділу епархії благочинний Нікопольського благочиння протоієрей Миколай Марущак сказав: «Таїнство Святого Хрещення є одним з найдрівніших Таїнств Церкви. Воно символізує духовне відродження людини, її народження для нового життя. Хрещення – перше Таїнство, котрим Свята Церков зустрічає тих, хто приходить до Бога. Стати членом Православної Церкви, спасти свою душу та стати причасним до вічного блаженства праведників можливо лише пройшовши через церковні Таїнства, «перепусткою» до котрих є Таїнство Хрещення. Його приймають не для того, щоб не хворіти, недля того, щоб мати успіх в ділах чи позбавитися неприємностей, але задля наслідування Вічного Життя в Бозі і з Богом ».

Для молитовного поклоніння зі Спасо-Преображенського кафедрального собору м. Нікополя на берег водосховища були доставлені мощі святого апостола Андрія Первозванного. Саме він, прибувши до Корсуню, першим проповідував християнство. І. дійшовши до місця, де нині розташований Київ прорік своє знамените пророцтво, що на цих горах просіяє благодать Божа, буде велике місто і багато церков буде в ньому збудовано. Згідно літопису, святий апостол піднявся на один з київських пагорбів та, благословивши, спорудив на ньому хрест.

По завершенні Таїнства Хрещення, всі бажаючі змогли погрузитись в освяченні води Дніпра. Після чого всім присутнім силами православної молоді була запропонована благодійна трапеза.

  • 1qqqqq
  • 2qqqq
  • 3qqqq

Молодіжний відділ єпархії