Православні криворіжці молитовно відзначили День молоді

В Неділю 2-гу після П’ятидесятниці, день всіх святих, у землі Руській просіявших, з нагоди державного свята Дня молоді, православні прочани звершили паломництво до Хрестовоздвиженського храму с. Іскрівка сусідньої Кіровоградської області.

Даний захід став можливим завдяки старанню священників Молодіжного відділу Криворізької єпархії на чолі з його головою протоієреєм Антонієм Бондарем.

Старовинний храм на честь Воздвиження Хреста Господнього був збудований на початку 20 ст. на кошти, котрі для будівництва церкви виділив особисто святий цар-страстотерпець Миколай ІІ. У роки "червоного терору", коли храми руйнувались, а священнослужителів ув’язнювали та страчували, постраждав і настоятель Хрестовоздвиженського храму священик Миколай. Стягнувши отця Миколая за волосся з дзвінниці, вбивці довго знущались над священнослужителем та врешті розстріляли його. 17 липня 2001 року Священний Синод Руської Православної Церкви під головуванням Патріарха Московського і всієї Русі Олексія II постановив прославити протоієрея Миколая Іскрівського в лику святих. Мощі угодника Божого були віднайдені в тому ж році і нині спочивають в храмі, де служив святий.

Криворізькі паломники молились на молебні перед мощами священномученика Миколая Іскровського. Очолив молебень голова молодіжного відділу Криворізької єпархії протоієрей Антоній Бондар. Священнику співслужили настоятель храму Різдва Іоанна Хрестителя м. Кривого Рогу протоієрей Георгій Гладиш, настоятель храму великомученика Димитрія Солунського м. Кривого Рогу ієрей Миколай Беденко та настоятель храму святої мучениці Юлії с. Новоюлівка Софіївського району ієрей Димитрій Сенетович.

По закінченні молебня всі присутні молитовно вклонились мощам священномученика Миколая та були помазані святим єлеєм.

Також прочани відвідали святе джерело, де за свого земного життя служив водосвятні молебні іскрівський чудотворець. Тут всі бажаючі змогли окунутись в цілющі води святого джерела, молитовно просячи священномученика Миколая здоров’я тілу та, головне, душевних сил.

В закінчення паломницької поїздки прочан очікувала трапеза на мальовничому березі річки Інгулець та бесіда зі священнослужителями на теми вічних християнських цінностей.

  • Iskrovka-001
  • Iskrovka

Молодіжний відділ єпархії